Egyelőre nincs pánik: már 200 millió mobileladásnál jár idén a Huawei

Tech Hírek   |   2019.10.25 - 17:13   |   Írta: SzavaRicsi   |   616
25. okt Egyelőre nincs pánik: már 200 millió mobileladásnál jár idén a Huawei

Az amerikai tiltás ellenére több mobilt ad el a Huawei, mint tavaly.

A Huawei jelenti: köszni szépen, még jól van. Bár foggal körömmel küzdenek mind a kínai, mind az Amerikai oldalon az Egyesült Államok kereskedelmi tilalma ellen a Huawei-jel szemben, a sencseni telekommunikációs cég egyelőre még nem érzi drasztikus hatását a szankciónak. Igaz, Trumpék döntése nélkül bizonyára előrébb járnának az idei eladásokban, ám a Huawei épp most jelentette be a Twitteren, hogy a visszaesés ellenére is átlépték a 200 millió okostelefon-eladást, 64 nappal korábban, mint tavaly.

Ez többnyire annak is köszönhető, hogy a kínai piacon nem rázta meg az eladásokat a Google-szolgáltatásoktól való elzárás, hiszen ott eleve nem használják ezeket a felhasználók. A Huawei egyébként is nagyon jó eredményekkel zárta az idei negyedévet, és a tiltás bejelentésééig a Q2-ben is szép számokat generáltak. Ezzel összességében jóval előrébb járnak, mint tavaly ugyanekkor, és lehetséges, hogy így is növekedéssel zárják majd a 2019-es évet.

Ami igazán elképesztő, hogy a Huawei-nek az embargó nélkül meg lett volna az esélye arra, hogy az idei évben 300 milliónál is több okostelefont értékesítsenek globálisan.

Kapcsolódó cikkek:
Kommentek megjelenítése