Már rendelhető a Huawei hajlítható kijelzős mobilja

Tech Hírek   |   2019.10.25 - 15:49   |   Írta: SzavaRicsi   |   937
25. okt Már rendelhető a Huawei hajlítható kijelzős mobilja

Árban jócskán a Samsung fölé lőtt a Huawei az első hajlítható kijelzős mobiljával.

Némi csúszással igaz, de ma végre megnyitotta az előrendeléseket a Huawei az első hajlítható kijelzős mobiljára, a Mate X-re. Első körben egyelőre még csak Kínában, a gyártó hazájában kapható a kihajtható, 5G-képes okostelefon, borsos, forintba átszámolva 710 ezres áron. Ezzel a Mate X az ottani piacon közel 110 ezer forinttal drágább a legfőbb vetélytársánál, az úttörőnek is titulálható Galaxy Foldnál.

A 8GB RAM-mal, 512 GB tárhellyel és Kirin 980-as chipsettel felszerelt csúcs-Huawei az első tervek alapján már júniusban megjelent volna, ám mivel a Samsungnak el kellett halasztania a Fold piacra kerülését a tesztpéldányok számos hibája miatt, végül a kínai techcég sem fogta túlzottan sietősre a startot. Vélhetően inkább ők is csiszolgattak még egy kicsit a konstrukción, hogy az induláskor ne kaphasson olyan negatív kritikákat a Mate X, mint a Fold a tervezett piacra kerülése előtt.

A Huawei hivatalosan november 15-től forgalmazza majd Kínában a Mate X-et, és a most előrendelők is ugyanekkor kapják majd meg az első darabokat. Várhatóan nagy lesz az érdeklődés a különleges Huawei iránt a hazájában.

A globális piacra kerülésről eddig nem közölt információkat a Huawei, vagyis nem tudni, hogy Európában mikor válik elérhetővé a kinyitható Mate X.

Kapcsolódó hírek:
Kommentek megjelenítése