A Google Pixel 4 eltünteti a zárolt képernyős értesítéseket

Tech Hírek   |   2019.10.26 - 18:12   |   Írta: Máté Gergő   |   765
26. okt A Google Pixel 4 eltünteti a zárolt képernyős értesítéseket

Egy újabb érdekes megoldás a Google-től. Szerencsére kikapcsolható.

Ismét dilemma elé állít minket a Google zászlóshajója

A Google Pixel 4 és a Google Pixel 4 XL készülékek sokat változtak az okostelefon feloldásával kapcsolatban. Elsőként fontos megjegyezni, hogy az ujjlenyomat olvasó teljesen eltűnt a készülékről és a Google mindent a gyors arcfelismerésre élezett ki. Sajnos azonban ennek több hátránya is van, ezek közül az egyik a zárolt képernyő értesítéseinek kezelése. Mivel a Google nehezen tudta volna megoldani az ujjlenyomat olvasó hiányában, hogy a képernyőt megérintve a zárolt képernyős értesítés egyből megjelenjen, ezért egyszerűen letiltották azt. Tehát egyáltalán nem tudunk interakciót végrehajtani ezekkel az értesítésekkel. Szerencsére ezen az alapbeállításon azért módunkban áll változtatni.

A Google legújabb zászlóshajója, a Google Pixel és a Google Pixel 4 XL okostelefon alapbeállítása szerint amikor a képernyőre nézünk az arcfelismerő rendszernek köszönhetően a készülék egyből feloldódik és a zárolt képernyős értesítések egyszerűen eltűnnek. Ez eléggé frusztráló lehet, amennyiben a felhasználó már hozzászokott a képernyő feloldás nélküli kezeléshez. 

 

                                                                                                                                                                                                       

Két mód van rá, hogy a régóta jól megszokott funkcionalitást visszakapjuk a zárolt képernyőn. Az első lehetőség, hogy kikapcsoljuk az arcfelismerést és a zárolt képernyős értesítések a megszokott módon működnek. 

                                                                                                                                                                                                  

A második lehetőség, hogy a biztonsági beállításokban deaktiváljuk a "Skip lock screen" (a zárolt képernyő kihagyása) beállítást. Ebben az esetben az arcfelismerés bekapcsolva marad, de a felhasználó megtekintheti az értesítéseket és feloldhatja egy kézmozdulattal a képernyőt. Tehát ez egy extra lépés, amit a feloldáshoz meg kell tennünk, így mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy megéri-e a plusz energiát.

Forrás: Android Police

Kapcsolódó cikkek:
Kommentek megjelenítése