A Google .new domain címét használja a Spotify, a Medium és a Bitly is

Tech Hírek   |   2019.10.29 - 20:01   |   Írta: Máté Gergő   |   357
29. okt A Google .new domain címét használja a Spotify, a Medium és a Bitly is

A Google más cégeknek is lehetőséget adott a .new domain használatára.

Rövidebb domain nevekhez tökéletes

A Google tavaly mutatta be a ".new" domain címet, amit eddig a saját szolgáltatásainak könnyített eléréséhez használt, például a Calendar és a Google Docs applikációkhoz. Most azonban a Google engedélyezte, hogy más vállalatok szolgáltatásai is elérhetőek legyenek a ".new" domain címeken. A Spotify, a Medium, a Stripe és a Bitly már le is csapott a lehetőségre. A Google jelezte az ICANN (a domain címeket felügyelő szervezet) számára, hogy más cégek számára is elérhetővé teszi ezt a top-level-domain-t (TLD). Egyelőre csak néhány vállalat élt a lehetőséggel, de a számuk hamarosan bővülni fog.

Természetesen a Google támaszt bizonyos feltételeket a ".new" használatához: kötelező a HTTPS (biztonságos HTTP) kapcsolat használata és néhány speciális domain megkötést is tartalmaznak a kritériumok.

Elsőként a regisztrált védjegyekkel rendelkezők igényelhetnek ilyen domain címet, de december másodikától könnyítenek az elvárásokon és a Google jövő nyártól már mindenki számára elérhetővé teszi a ".new" domain használatát.

Jelenleg legalább kilenc olyan vállalat van, amely már használatba vette a ".new" domain címet. A Spotify a lejátszási listákhoz, a Bitly a linkekhez, a Stripe pedig számlázáshoz használja:

A regisztrált védjegyekkel rendelkezőknek érdemes minél hamarabb regisztrálniuk, mielőtt még a kapuk megnyílnának más felhasználók előtt.

Forrás: Android Police

Kapcsolódó cikkek:
Kommentek megjelenítése