Kevesebbet veszített az LG a mobilpiacon

Tech Hírek   |   2019.10.30 - 19:55   |   Írta: Máté Gergő   |   305
30. okt Kevesebbet veszített az LG a mobilpiacon

Egy kisebb győzelmet könyvelhet el az LG.

Kisebb veszteséggel zárta a negyedévet az LG

A dél-koreai vállalat már évek óta veszteséges a mobilpiacon, mégis töretlenül próbálkoznak, ami valahol azért igazán dicséretes. A legfrissebb adatok szerint a 2019-es harmadik negyedévben az LG egyre kevesebb veszteséget termelt az okostelefon szektorban. Persze az előrejelzések ismét azt mutatták, hogy a dél-koreai gyártó veszteséget fog termelni, azonban az LG szerint sokkal kevesebb pénzt vesztett, mint az előző negyedévben.                                                                             

Összegezve az LG 15,7 billió dél-koreai von bevételt könyvelhetett el (ami 13,15 milliárd dollár) és a profitja 78,14 milliárd dél-koreai von (tehát 654,4 millió dollár). Ez 1,8 százalékos növekedést jelent az eladásban és 4,4 százalékkal több profitot jelent a tavalyi adatokhoz képest. Az LG Mobile 1,52 billió dél-koreai von (1,27 milliárd dollár) értékben adott el okostelefon készülékeket. A költségekkel összevetve az LG 161,2 milliárd dél-koreai vont vesztett (135 millió dollárt). Ez valóban sokkal kevesebb, mint a második negyedévben elkönyvelt 268,4 millió dolláros veszteség és valamivel kevesebb, mint a 2018 harmadik negyedéves 171,95 millió dolláros veszteség.                                                                                                                                       

Az LG rámutatott arra, hogy az okostelefon piac rengeteg kihívást jelent a vállalat számára, de végre sikerült elérniük, hogy csökkenteni tudják a költségeket. Manapság egy szórakoztató elektronikai termékeket gyártó vállalat nehezen kerülheti el, hogy okostelefonokat is készítsen, de rengeteg a konkurencia főként a feltörekvő kínai gyártók között. Az LG okostelefon osztálya jó úton halad, de még egy kicsit úgy tűnik messze van attól, hogy nyereséges legyen. Viszont aggódniuk biztosan nem kell, hiszen a hűtőgépek és a TV-k biztosan fedezik majd a kiadásokat.                                                                                           

Forrás: Android Police

Kapcsolódó cikkek:
Kommentek megjelenítése