Figyelem! Mostantól tiltottak a szex-emodzsik a Facebookon és az Instagramon!

Tech Hírek   |   2019.11.02 - 19:31   |   Írta: SzavaRicsi   |   2436
02. nov Figyelem! Mostantól tiltottak a szex-emodzsik a Facebookon és az Instagramon!

Megszületett a döntés: betiltotta a szexuális emodzsikat a Facebook.

Bizony! Új fogalom lép a köztudatba az internet világában, hiszen a Facebook megfogalmazta a szexuális emodzsik kifejezést anélkül, hogy bármely gyakran használt ikont bármilyen szexuális vonzattal rajzoltak volna meg.

Az internet népe azonban leleményes, és talán nem is kell sokaknak körülírni, hogy mely emodzsikat cenzúrázza majd a Facebook.

A közösségi média platform üzemeltetőinek úgy tűnik, hogy elegük lett a trükkös megfogalmazásokból és a képzelet erejére bízott metafórákból, ezért külön odafigyelnek majd az olykor feneket szimbolizáló barack, vagy egy egészen mást körülíró padlizsán használatára. A termelőknek nincs miért aggódniuk, hiszen a hagyományos jelentésükre még mindig használható lesz a két emodzsi.

A Facebook úgy pontosított, hogy a „szexuális emodzsikat” kizárólag szexuális tartalmú posztok mellett lesz tilos használni.

Az üzemeltetők célja ezzel az, hogy semmilyen túlzott szexuális tartalmú poszt se jelenhessen meg a Facebookon és az Instagramon, az emodzsikkal pedig ezidáig könnyen le lehetett írni egy-egy olyan szöveget, aminek egyébként nem lenne helye a 13 éves korhatárral zárt közösségi platformokon. Pontosan nem tértek ki rá, hogy milyen az adott kontextusban mely emodzsikat cenzúrázzák majd, de a cél inkább az, hogy burkoltan se lehessen konkrét szexuális tartalmú szövegeket megjelentetni a két platformon.

Kapcsolódó cikkek:
Kommentek megjelenítése