Íme a Facebook új logója

Tech Hírek   |   2019.11.05 - 16:45   |   Írta: SzavaRicsi   |   785
05. nov Íme a Facebook új logója

Így válik megkülönböztethetővé a Facebook a Facebooktól.

Mark Zuckerberg 15 éve megalkotott Facebookja akkor még egy különálló weboldalként indult, mára azonban konkrét alkalmazáscsoporttá nőtte ki magát az egyetemi ötlet. Mostanra Zuckerberg és a Facebook szárnyai alá tartozik többek között a Messenger, Instagram, WhatsApp, Oculus és a Workplace is.

A felhasználók számára összekavaró lehet, hogy a Facebook alkalmazás is ugyanazt a nevet viseli, mint a fejlesztő anyacég, amely a többi appon is dolgozik emellett. Éppen ezért Zuckerbergék marketingcsapata elkezdett azon dolgozni, hogy átláthatóbbá tegyék az appok cégen belüli struktúráját.

Először a névváltoztatások jöttek, még a nyáron, amikor az Instagram és a WhatsApp mellé bekerült a „Facebooktól” jelzés, mutatva, hogy ezeket az alkalmazásokat a Facebook fejleszti.

Most a cég egy új logóval állt elő, ami megkülönbözteti majd őket az alkalmazástól. A csupa nagybetűs, egyedi betűtípussal felírt FACEBOOK ugyanis kizárólag a céget jelzi majd, és nem az alkalmazást. Ez a logó jelenik majd meg az appokon belül a készítők résznél is.

A Facebook elvileg néhány héten belül lépteti életbe a változásokat, vagyis akkor kezd majd el terjedni az új logó az appokon belül.

Kapcsolódó cikkek:

 
Kommentek megjelenítése