Káprázatos fotókat készít a Xiaomi 108 MP-es kamerája – fotók

Tech Hírek   |   2019.11.07 - 18:46   |   Írta: SzavaRicsi   |   344
07. nov Káprázatos fotókat készít a Xiaomi 108 MP-es kamerája – fotók

Kinagyítva is gyönyörű fotókat készít az Mi Note 10.

A modern okostelefonok megjelenése óta aki valamennyire foglalkozott a fotózással, tudhatja, hogy a mobilszenzorok megapixeleinek száma szinte elhanyagolható részlet. Jó képek ugyanis nem rettenetesen sok pixelből, hanem minőségi szenzorból, profi lencsék mögül kerülnek ki – mondjuk az se árt, ha valaki alapvetően ért a fényképezéshez, és van „látása” a jó fotókhoz. De maradjunk csak a technikai részleteknél. Mire képes a 108 MP-es Xiaomi Mi Note 10?

Nos, elsőként is fontos megemlíteni, hogy az Mi Note 10 nem minden esetben fényképez 108 megapixelben. Miért is tenné? Gyorsan telelőnénk a memóriát olyan fotókkal, amik negyedakkora méretben is teljesen jól mutatnák a lényegi részt. A sok megapixel ugyanis a kinagyított részletekért van, amire ritkán akad szükség. Persze ha a kezünkben az eszköz, szeretnénk legalább néha kihasználni azt, és jó lenne, ha kinagyítva is megkapnánk a részleteket.

Hogy erre képes-e a Xiaomi csúcskamerája? Lássuk az AndroidAuthority által készített mintafotókat.

Előbb a teljes kép, nagyítás nélkül. Ezt fényképezzük a telefonon a 108 MP-es szenzorral. Alatta pedig a 100%-ra nagyított fotó, vagyis az, ahol már vizsgálhatjuk a részletességet.

 

 

Amit látunk, az az, hogy a Xiaomi Mi Note 10 kamerája nem értelmetlenül dobálózik a 108 megapixeles jelzővel, hanem valóban a felnagyított képeken is megmaradnak a részletek. Igaz, itt ott tetten érünk némi zajmentesítésből eredő elmosódást, de a méreteket számításba véve kijelenthetjük, hogy bizony jól mozgosítja a rengetek pixelt a Note 10. A hátteret is szépen mossa el a szenzor, ahogyan a színek is egészen élénkek a fotókon. Összességében tehát első ránézésre jól dolgozik a Xiaomi 108 megapixeles szenzorja. Kíváncsian várjuk, hogy a mi kezünkben hogyan muzsikál majd a kínaiak üdvöskéje.

Kapcsolódó cikkek:
Kommentek megjelenítése