Nagy ugrás jöhet a Samsung Galaxy S-ek akkumulátorjában jövőre

Tech Hírek   |   2019.11.07 - 18:23   |   Írta: SzavaRicsi   |   880
07. nov Nagy ugrás jöhet a Samsung Galaxy S-ek akkumulátorjában jövőre

Máris szivárognak ki az új Galaxy S széria részletei a Samsungtól.

Akár 30%-ot is ugorgat a Galaxy S széria következő üdvöskéinek akkumulátorkapacitása az egyik koreai portál szerint. A Samsung hazájából érkező híreket arra alapozzák, hogy napvilágot látott egy fotó a gyártó egyik új akkumulátorjáról, ami a szériaszám alapján valószínűleg az S11e mobilba kerül majd jövőre.

A képen látható EB-BG980ABY kódú akkumulátor ugyan nem fedi fel a pontos részleteket, ám a feltüntetett specifikációk alapján 3700 és 4000 mAh közé esik a kapacitás. Külön érdekesség, hogy az eddigi hosszúkás tápok helyett egy inkább négyzet alakú aksit fotóztak a Samsungnál – olyat, mint amit a Note10-ben is használnak -, ami arra utal, hogy alaposan átdolgozzák az érkező Galaxy S-ek belsejét.

Ezen a vonalon haladva vélhetően a Galaxy S11 és S11+ kapacitása is hasonló növekedésen eshet át jövőre, így az sem lenne meglepő, ha a nagyobbik mobil 4500 mAh feletti akkumulátorral kerülne a piacra. Támpontként felsorolva, a Galaxy S10e-be 3100, az S10-be 3400, míg az S10+-ba 4100 mAh-ás telepek kerültek idén.

Az továbbra is kérdéses marad, hogy ezek az akkumulátorok nagyobbak lesznek-e, vagy a gyártó ennyit javított az energiasűrűségen, de ami biztos, hogy lesz mire felhasználni a többletet. Az indok ugyanis amellett, hogy nőjön a mobilok üzemideje, egyértelműen az 5G-s modemek érkezése, amik híresen nyúzzák az akkumulátort. Már a technológia érkezésekor hallottunk arról híreket, hogy az új mobilhálózathoz az akkori akkumulátorok kevesek, vagyis jóval rövidebb böngészési időt engednek, mint a 4G-s technológiát használva.

Forrás: AndroidAuthority

Kapcsolódó cikkek:
Kommentek megjelenítése