Szinte gyilkolja a OnePlusok és XIaomik akkumulátorját ez a népszerű alkalmazás

Tech Hírek   |   2019.11.08 - 07:00   |   Írta: SzavaRicsi   |   318
08. nov Szinte gyilkolja a OnePlusok és XIaomik akkumulátorját ez a népszerű alkalmazás

Gyorsan merül a mobilod? Most ez az alkalmazás is okozhatja.

Rengetegen használják, mégis nagy bajt okoz éppen az egyik üzenetküldő alkalmazás a OnePlus-tulajdonosoknak. A WhatsApp a legújabb szoftverfrissítése óta ugyanis képes szinte szó szerint gyilkolni a gyártó mobiljainak akkumulátorját, szériától és rendszerverziótól függetlenül.

A felhasználók a Redditen, a OnePlus fórumjain és a Play Store-on is jelezték, hogy valami nincs rendben a WhatsApp-pal. Egyesek szerint ugyanis az alkalmazás képes akár 80 százalékos akkumulátorhasználatot produkálni egy nap úgy, hogy alig nyitják meg azt. Ahogyan az gyakran lenni szokott, a hiba nem minden készüléknél jelentkezik, ezért a szerencsések megússzák az idegesítő bug nélkül, de a OnePlus-os tábor egy része dühöng a hiba miatt. Néhány Xiaomi-tulajdonos is jelezte, hogy náluk sincs minden rendben a WhatsApp-pal.

Az alkalmazás fejlesztői egyelőre nem reagáltak a panaszokra, de vélhetően a következő szoftverfrissítés már orvosolni fogja a problémát. Addig, vagy amíg nem találnak megoldást a hibára, az érintettek jobban teszik, ha ideiglenesen megválnak a WhatsApptól.

Kapcsolódó cikkek:
Kommentek megjelenítése