Az Apple szerint tíz év múlva vége az iPhone-nak - ez veszi majd át a helyét

Tech Hírek   |   2019.11.14 - 19:18   |   Írta: SzavaRicsi   |   3292
14. nov Az Apple szerint tíz év múlva vége az iPhone-nak - ez veszi majd át a helyét

Az almás cég szerint meg vannak számlálva az iPhone és az androidos mobilok napjai, és azt is elárulták, hogy mi veheti át sokunk kedvenc elektronikai eszköze helyét.

Új irányba is elindul az Apple az elkövetkezendő néhány évben, hiszen már tudni, hogy a rengeteget titkolózó almás techcég fejest ugrik az AR-eszközök világába. A jelenlegi tervek szerint elvileg 2022-ben kezdenek majd egy AR-headsettel, amit egy év múlva egy kiterjesztett valósággal működő szemüveg követ.

A projektről egyelőre nem árult el túl sokat az Apple, de az egyértelmű, hogy bizony ebbe az irányba is fejleszt az Apple. Az első szemüvegeket elsősorban játékra, videónézésre és konferenciabeszélgetésre tervezik majd, de idővel sokkal több szerepkört is osztanának a kis eszköznek. A The Information ugyanis egyenesen az Apple-től értesült arról, hogy a cupertinóiak idővel teljesen különálló és független eszközzé formálnák az okosszemüveget, amely viselésekor akár otthon is hagyhatjuk majd az okostelefonunk. Az első néhány évben ugyanis biztosak lehetünk benne, hogy csak a mobilunk mellett működnek majd az AR-okosszemüvegek. A függetlenítéshez jópár technológia áttörésen keresztül vezet az út, hiszen a mai technológiákkal ez egyértelműen kivitelezhetetlen.

Az Apple szerint azonban 2030-ra már mindez változik majd, és a fogyasztók inkább a szemüvegeket választják majd a mobilok helyett, amire lehetőségük is lesz. Legalábbis a nyugati, fejlettebb piacokon ezt biztosra veszik, mind az almás, mindpedig az androidos mobilt preferáló vásárlók esetében.

Bár még az első kiadási dátumra is éveket kell várnunk, és az igazi áttörések csak jóval ezután érkeznek, az Apple már gőzerővel benne van a fejlesztésben. Sorba védik le a szabadalmakat, és fejlesztik az első okosszemüvegük mind hardveri, mindpedig a szoftveri részét. Hogy tényleg bejön-e a jóslat, arra csak az idő adhatja meg a választ, de már az is nagy dolog lehet, ha a cupertinóiak egyből nyereségesek lesznek egy olyan üzletágban, ahol eddig csak próbálkozásokat láttunk, igazi sikert azonban nem.

Kapcsolódó cikkek:
Kommentek megjelenítése