A Samsung új stratégiával keres fogást a Huawei-en és a Xiaomin

Tech Hírek   |   2019.11.18 - 11:34   |   Írta: SzavaRicsi   |   323
18. nov A Samsung új stratégiával keres fogást a Huawei-en és a Xiaomin

Új, olcsóbb mobilokkal támad a Samsung.

Kínába vándorol a Samsung mobilgyártásának egyötöd része – derült ki a Reuters beszámolójából. A dél-koreai techcég így szeretné felvenni a versenyt az olyan mobilgyártókkal, mint a Xiaomi és a Huawei, amelyeknek az elmúlt években fontos piacokról sikerült kiszorítaniuk a Samsungot.

A kínai piacot az ottani cégek uralják, ahogyan Indiában, a világ második legfontosabb mobilpiacán is folyamatosan lopják el a vásárlókat a Samsungtól a Huawei és a Xiaomi. A dél-koreai cégnek egyetlen válasza lehet, mégpedig az, hogy igyekszik felvenni a versenyt a két említett gyártó olcsó mobiljaival.

A gyártás átadása a kínai Wingtech-nek elvileg akár 30%-kal is visszább szoríthatja a költségeket, ám a helyi jelentések szerint ez nem feltétlen lesz jó hatással az ott készült Samsungok minőségére. A dél-koreai cég ellenben ígéri, hogy folyamatosan figyeli majd a kínában készült mobiljai minőségét, és igyekszik megtartani a Samsung által képviselt értékeket.

Ez nem a jó stratégia, hanem egy kényszerstartégia – mondta egy, a Samsung kínai képviseletéhez közel álló személy a Reutersnek. Az ugyanis tisztán látszik, hogy olcsóbb telefonok nélkül a Samsung továbbra is piaci részt veszít majd a Huawei-jel és a Xiaomival szemben. A Wingtech-nél készült Samsungok főként az árérzékenyebb piacokon kerülnek majd a boltok polcaira, így első sorban Délkelet-Ázsiában és Dél-Amerikában jelennek meg az új mobilok.

Kapcsolódó cikkek:
Kommentek megjelenítése