Kigyulladt egy Redmi Note 7S, de a Xiaomi nem vállalja a garanciális javítást

Tech Hírek   |   2019.11.20 - 18:10   |   Írta: SzavaRicsi   |   309
20. nov Kigyulladt egy Redmi Note 7S, de a Xiaomi nem vállalja a garanciális javítást

Magától kapott lángra a Redmi, de a Xiaomi nem vállalja a cserét.

A modern okostelefonok megjelenése óta hallhattunk mobilos tűzesetekről. A legfelkapottabb persze a Samsung Galaxy Note 7 esete volt, hiszen a koreaiak modelljéről elterjedt, hogy magas az esély a spontán öngyulladásra, de más mobilokról is hallottunk, amik gyakrabban kapnak lángra, mint a többiek.

A Redmi Note 7S esetében még nem kezdtek el ilyen hírek terjengeni, de egy kínai tulajdonosnak sajnos ettől függetlenül is végig kellett néznie, ahogy kigyullad a mobilja. A férfi elmondása szerint munka közben az asztalára tette az alig egy hónapja vásárolt mobilját, majd hirtelen füstszagot kezdett érezni. Nem sokkal ez után már lángra is kapott a Note 7S. A Gizchinának adott interjú alapján a mobil nem volt töltőn az esetkor, így teljesen érthetetlen, hogy mi miatt gyulladt ki az új Redmi.

Amint kihűlt a telefon, a férfi máris felkapta azt, és a Xiaomi szervize felé vette az irányt. A gyártó befogadta a megégett 7S-t, és ígérték, hogy megnézik, mi lehetett a probléma.

Néhány napra rá jött is a hidegzuhany: a Xiaomi nem fogja kicserélni a készüléket. A szervíz vizsgálata alapján ugyanis a mobil akkumulátorja nem önmagától, hanem egy külső ütés hatására kapott lángra, amit nem meglepő módon már nem fedez a gyártói garancia. A tulajdonos persze tagadja, hogy bárm is történt volna a telefonjával, így most szokás szerintm megy az ujjal mutogatás a két fél között. Hogy végül a Xiaomi nyeri a vitát, vagy a tulajdonosnak sikerül kikönyörögnie a kárpótlást, azt egyelőre nem lehet tudni.

Kapcsolódó cikkek:
Kommentek megjelenítése