Ez a mobil kaphatja az eddigi leggyorsabb vezeték nélküli töltést

Tech Hírek   |   2019.11.27 - 17:50   |   Írta: SzavaRicsi   |   949
27. nov Ez a mobil kaphatja az eddigi leggyorsabb vezeték nélküli töltést

A Redmi egy hajszállal ugyan, de elcsenheti a leggyorsabb töltés címét.

A Xiaomi éppen, hogy beelőzheti az Oppót a leggyorsabban töltő mobil címéért, hiszen ahogyan az az egyik kínai telekommunikációs cég oldalán kiderült, a gyártó egy olyan mobilon dologzik, ami egyetlen wattal tölt gyorsabban, mint az Oppo által elért kereskedelmi forgalomban lévő csúcs.

A Xiaomi márkájától érkező mobil ugyanis a kiszivárgott adatok szerint 66W-os gyorstöltést kap, míg a jelenlegi csúcstartó az Oppo reno Ace, 65 wattal. Utóbbinál egy teljes feltöltés csupán fél órát vesz igénybe, és várhatóan ez a Redminél sem lesz másképp.

Valószínű, hogy a Redmi csak azért választotta a 66 wattot, hogy elmondhassa, övé a piac leggyorsabban töltő mobilja. A kódok alapján ez a telefon még idén bemutatásra kerül, és jövő év végén érkezik meg a kínai üzletek polcaira.

A kis előrelépés ellenére a tudomány valószínűleg nem áll majd meg itt, és már a jövő évben újra feljebb ugorhat a gyorstöltések teljesítménye. Több gyártótól is hallottuk ugyanis, hogy a mostaniaknál jóval gyorsabb, akár kétszer akkora teljesítményű rendszereket tesztelnek. A Xiaomi idén márciusban árulta el, hogy egy 100W-os gyorstöltést tesztelnek, ami egy 4000 mAh-ás akkumulátort 17 perc alatt képes feltölteni, a Vivo pedig válaszul azt mondta, hogy ők ugyanerre 13 perc alatt képesek az általuk fejlesztett 120W-os rendszerrel.

Forrás: AndroidAuthority

Kapcsolódó cikkek:
Kommentek megjelenítése