Szilveszterkor sokat segíthet a kisállat nyomkövető

Tech Hírek   |   2019.12.28 - 09:34   |   Írta: L Ferenc   |   383
28. dec Szilveszterkor sokat segíthet a kisállat nyomkövető

A nyakörvre szerelhető nyomkövetővel okostelefonon követhető valós időben, hol is jár négylábú kedvencünk.

A szilveszter évről-évre kritikus időszak a kutyák, macskák és gazdáik számára is.  Tavaly több mint ezer kutya ijedt meg annyira a szilveszteri petárdázástól, hogy elszökött otthonról, a Szilveszteri Állatmentő Ügyelethez érkezett bejelentések szerint. A kétségbeesett gazdik ilyenkor a környéket járják, hirdetéseket helyeznek ki fákra, villanyoszlopokra, a Facebookon tesznek közzé felhívásokat a kedvenceiket keresve. Az állatok eltűnése, vagy ami még rosszabb, esetleges elvesztése, nagy szomorúságot okoz az őket szerető családoknak. 

A Telekom a szilveszter közeledtével egy speciális, a kisállatok megtalálását segítő eszközt és hozzá tartozó tarifacsomagot emelt be a kínálatába. Maga az eszköz nem más, mint egy nyakörvre erősíthető nyomkövető, melynek segítségével egy alkalmazásban követhető a négylábúak pontos helyzete: az Alcatel nyomkövető GPS-helymeghatározó adatokat továbbít a gazdi okostelefonjára, amelyen pillanatok alatt láthatóvá válik, hogy éppen merre jár négylábú kedvencünk. Az applikáció segítségével virtuális kerítéseket is felállíthatunk: amint a kisállatunk kilép egy ilyen területről, az alkalmazás riasztást küld róla.

Az eszköz használatához szükséges adatmennyiséget egy speciális, úgynevezett Radar díjcsomagban kínálja a szolgáltató. A díjcsomag kiszámítható költség mellett és kedvező áron, havonta 590 forintért biztosítja a 32 Kbit/s sebességű adatátvitelt, akár roaming helyzetben is. 

Egy friss felmérés szerint  a magyarok többsége tart kutyát (56%) és hasonlóan sokan macskát (35%). Ők és a családtagjaik a potenciális érintettjei azoknak a szomorú eseteknek, amikor a petárdától megrémült kisállatok elszöknek és előfordul, hogy soha nem kerülnek elő újra. 

Kapcsolódó cikkek:
Kommentek megjelenítése