Nem működik a Google Pixel 4 arcfelismerő funkciója

Tech Hírek   |   2020.01.11 - 20:50   |   Írta: Máté Gergő   |   917
11. jan Nem működik a Google Pixel 4 arcfelismerő funkciója

Sajnos továbbra is problémákat jeleztek a Google Pixel 4 arcfelismerő rendszerével kapcsolatban.

Hibaüzenetek sokasága és bizonytalan működés.

A média által sokat dicsért Google Pixel 4 készülék sok szempontból tényleg remek okostelefon, azonban az arcfelismerő rendszere kezdetektől fogva nagyon problémás. Néhány hónapja jelentek meg az első felhasználói panaszok az arcfelismerővel kapcsolatban: a készülék ezen funkciója egyszerűen nem működött, nem ismerte fel a tulajdonosokat. 

Sokan az egyik korábbi Google biztonsági patch után jelezték, hogy problémáik adódtak az arcfelismerő rendszerrel. Ezek a panaszok a Google Pixel támogatói fórumokon, a Reddit-en és az XDA fórumokon is megjelentek, de a hiba mégsem vált általánossá, nagyjából a felhasználók egy százalékát érintette.                                                                          

 

                                                                                                                                                         

Azoknál, akiknél ez a hiba jelentkezett, olyan hibaüzenetek jelentek meg, mint a "Can't verify face. Hardware not avaliable" (az arc nem azonosítható, a hardver nem elérhető), illetve a "Can't verify face. Try again (az arc nem azonosítható. Próbálja újra). Sajnos a hibát azzal sem lehetett elhárítani, ha a felhasználók letörölték az arcfelismerés beállításaikat, majd újra elvégezték.                                                                                                                                                                                                                  

                                                                                                                                                                                       

Tanácsként többnyire annyit kaptak a felhasználók, hogy próbálják meg újból letörölni az arcfelismerési beállításokat, majd újból végezzék el a beállításokat. Azonban néhány felhasználó még a beállítások törlését sem tudta elvégezni. A készülék "safe mode"-ban történő újraindítása sem oldja meg a problémát. Néhány jelentés szerint egy gyári visszaállítás után a probléma megoldódott, de voltak olyan felhasználók, akik ennek az ellenkezőjét állították.

A teljes javításra úgy tűnik még várnunk kell, de a Google Pixel 4 tulajdonosok addig sem maradnak védelem nélkül: jelkódot és PIN kódot addig is beállíthatnak. Arról, hogy a következő biztonsági frissítésben kikerül-e a javítás, még nincsenek információink.

Forrás: AndroidPolice

Kapcsolódó cikkek:
Kommentek megjelenítése