120 Hz-es kijelzőn dolgozik a OnePlus

Tech Hírek   |   2020.01.13 - 20:54   |   Írta: Máté Gergő   |   436
13. jan 120 Hz-es kijelzőn dolgozik a OnePlus

Legalább egy OnePlus 8 készülék megkaphatja.

A kijelzők új generációja.

A OnePlus vezérigazgatója, Pete Lau megerősítette, hogy egy rendkívül izgalmas kijelzőn dolgozik vállalata, amely a OnePlus 8 termékcsalád egyik készülékével fog debütálni. Az említett kijelző azért számít különlegesnek, mert a képfrissítési rátája 120 Hz, míg a jelenlegi OnePlus készülékek kijelzője "csak" 90 Hz-es. Lau Peep vezérigazgató szerint a "Fluid Display" technológiával készített kijelző lehet 2020 legjobb kijelzője.

A Samsung által készített 2K AMOLED kijelző olyan új funkciókat tartalmaz, mint a motion-smoothing (mozgás-simítás), melyet MEMC névre kereszteltek és eredetileg a TV készülékhez tervezték. Ezt a technológiát néhányan olyan kritikákkal illették, hogy az így alkotott kép nem túlzottan realisztikus, emiatt persze kérdéses, hogy az okostelefonok esetében megfelelő választás lesz-e. Az 1000 nit-es fénysűrűség garantált és főként ez az ami biztosítja a jó megjelenést a kinti napfényben is.                                                                                                                                                                                                                     

                                                                                                                                                                         

A OnePlus a kijelző színhelyességéről azt állította, hogy sikerült elérnie a JNCD (just noticeable color difference, észlelhető színkülönbség) skálán a 0,8-at, ami a legjobb kijelzők sajátossága. A 10-bites színeket is támogatja a kijelző, továbbá 1,07 milliárd színárnyalat megjelenésére alkalmas, ami 64-szer nagyobb, mint amire a mai átlagos készülékek képesek. Az új színkalibrálási eszköz szintén nagyon hasznosnak tűnik.

A OnePlus 8 termékcsaládban három különböző modell fog debütálni: egy Lite modell, amely valószínűleg nem fogja megkapni a  120 Hz-es "Fluid Display" kijelzőt, a másik két modell közül is csak a legerősebb az esélyes erre. Az előző két évben a OnePlus májusig várt az új készülékek megjelenítésével, és ha ehhez idén is tartják magukat, akkor még várnunk kell egy kicsit egy az új modellek debütálására.

Forrás: Android Police

Kapcsolódó cikkek:
Kommentek megjelenítése