Így cselezi ki a Huawei Donald Trumpot

Tech Hírek   |   2020.01.13 - 19:55   |   Írta: SzavaRicsi   |   2502
13. jan Így cselezi ki a Huawei Donald Trumpot

Újra Google-támogatással ellátott mobilt dobott piacra a Huawei. Így cselezték ki a Kínaiak a kereskedelmi tiltást.

Nem, még így 2020 elején sem látni a megoldást a Huawei és az Egyesült Államok között kialakult kereskedelmi helyzetre. A szituációt talán már senkinek sem kell vázolni, ugyanis akit érdekelnek a mobiltelefonok, az már nagyon jól értesülhetett arról, hogy tavaly az USA megtiltotta a kereskedelmet az ottani cégek és a Huawei között.

Az ügy azóta mintha egy millimétert sem haladt volna előre, a Huawei mobilos részlege azonban emiatt nem zárhat be egyik napról a másikra. Főleg úgy, hogy még a kínai telekommunikációs eszközökkel foglalkozó cég sem tudja biztosra, hogy újra partnerségbe léphet-e a Google-lel, vagy sem.

Ennek okán a Huawei legutóbbi mobilja Androiddal ugyan, de Google-szolgáltatások nélkül került a piacra, jóformán fegyvertelen katonaként a nagy cégek közti erős versenyben. Persze arra senki sem számított, hogy nem találnak majd rá valamilyen módot, hogy Google-szolgáltatásokkal ellátott eszközzel újítsák a palettájuk.

Nos, a Huawei legújabb csele nem más, mint hogy egy korábban megjelent mobilon végeznek egy kis vérfrissítést, amellyel maradnak a szolgáltatások. A Google támogatása ugyanis modellszámhoz kötött, ami nem változik, ha egy már megjelent terméket frissítenek fel valamelyest, és voilá, máris megszületett a P30 Lite New Edition.

Az eredeti, 2019 elején piacra került P30 Lite-tal szemben a New Edition elnevezést kapott mobil 4 helyett 6 GB-nyi RAM-mal üzemel, illetve a maximális tárhelyet is emelték, 128 GB-ról 256-ra. Ezeken kívül a két mobil a külsőt és a belsőt tekintve is teljesen azonos, ugyanis sem a dizájnon, sem a választható színeken nem változtattak, miközben a lapkészlet, a kijelző és a kamera is érintetlen maradt. A P30 Lite New Edition január 15-én már elérhetővé is válik az Egyesült Királyságban, 300 fontos, azaz forintba átszámolva nagyjából 115 ezer forintos áron.

Persze azt már most tisztán látjuk, hogy ez a módszer csak ideig-óráig működhet, és a Huawei nem lenne képes letolni egy hasonlóan csak felfrissített P40 Prót a vásárlói torkán. Mégis, amíg nincs lépés a Huawei ügyében addig még számíthatunk egy-két ráncfelvarrott, tárhely és RAM tekintetében bővített mobilra a gyártótól.

Kapcsolódó cikkek:
Kommentek megjelenítése