Önállósodott a Poco – elengedi a márka kezét a Xiaomi

Tech Hírek   |   2020.01.17 - 17:03   |   Írta: SzavaRicsi   |   458
17. jan Önállósodott a Poco – elengedi a márka kezét a Xiaomi

A Xiaomi úgy érezte, hogy itt az idő a saját útjára engedni a Pocót.

Függetlenedik a Xiaomitól az eddig egytelefonos csodának mondható gyártó, a Poco. A Xiaomi leányvállalataként indult cég első mobilja a Poco F1 hatalmas sikereknek örvendett, ám a kínaiak azóta sem villantottak semmi újat a világpiacon. A gyártó azonban ennek ellenére nincs kihalófélben, amit kiválóan jelez, hogy a Poco most egy független márkaként működik tovább, saját erőforrásokkal és marketingstratégiával.

A Xiaomi egyébként mondhatni a telefongyártás Volkswagen csoportja, hiszen a kínai cég több leányvállalatot is üzemeltet, amelyen keresztül igyekeznek a lehető legjobban lefedni a piacot. Hozzájuk tartozik még ugyanis többek között a Mito, a CC, a Black Shark és a Redmi is. Legutóbbinak éppen egy éve engedte el hasonlóképpen a kezét a Xiaomi, mint most a Pocónak, ám az azóta szerzett tapasztalat alapján az anyacég még mindig erősen jelen van a fejlesztésekben.

Az, hogy ez ezúttal hogyan működik majd, vagyis, hogy valójában milyen mértékben önállósul a Poco, azt egyelőre nem tudhatjuk, bár az eddigi jelek alapján a Xiaomi több önállóságot vár majd ettől a cégtől, mint a Redmitől. Kíváncsian várjuk, hogy a fejlemények után milyen irányba halad majd a Poco F2 fejlesztése, és hogy mikor is csodálhatjuk majd meg a következő mobilt a frissen függetlenedett mobilgyártótól.

Kapcsolódó cikkek:
Kommentek megjelenítése