Huawei: Ennél több támadást is elbírunk az USA-tól

Tech Hírek   |   2020.01.22 - 15:52   |   Írta: SzavaRicsi   |   478
22. jan Huawei: Ennél több támadást is elbírunk az USA-tól

További szigorításokra számítanak, de a kínaiak úgy érzik, hogy boldogulnak az amerikai cégek segítsége nélkül is.

Talán a Huawei okosmobilos üzletágának egyik legkihívóbb éve volt a tavalyi, hiszen a kínai telekommunikációs cég mint derült égből villámcsapás kapta a hírt, hogy elvágják a kapcsolatuk az amerikai cégekkel. A Huawei így szolgáltatások és komponensek tekintetében is hátrányba került a konkurensekkel szemben, de ami a legfájóbb, az a Google támogatásának hiánya az Androidon belül, amellyel ugrott többek között a Play Store, a Gmail és a Maps is.

A Huawei ráadásul úgy véli, hogy nem az idei év még keményebb lesz a számukra, mint a 2019-es.

Erről a Huawei egyik alapítója, Ren Zhengfei beszélt az idei Világgazdasági Fórumon, ahol elmondta, hogy a kínai vállalat további támadásokra számít az Egyesült Államoktól. Az alapító azt is elárulta, hogy bár arra számítanak, hogy még jobban bekeményít az USA a Huawei-jel szemben, úgy vélik, hogy az akcióknak nem lesznek jelentős következményei az üzletük számára. Zhengfei szerint ez annak lesz köszönhető, hogy a cég vezetése kellően megerősödött a tavalyi év megpróbáltatásaitól ahhoz, hogy megfelelően reagáljanak az Egyesült Államok támadásaira.

A Huawei esetében ráadásul nem kizárólag a mobilos részleg érzi az Egyesült Államok tiltásának hatását, hiszen több egyéb hálózati forgalomirányító eszköz esetében is használnak az USA-ból importált alkatrészeket. A kínai cégnek egyelőre nem kellett minden szerződését felbontania az amerikai cégekkel, de lehetséges, hogy 2020-ban tovább szigorít Donald Trump kormánya, amivel még nehezebb helyzetbe kerül a Huawei.

Kapcsolódó cikkek:
Kommentek megjelenítése