Nem működik a Google Pixel 2 kamerája egy frissítés után

Tech Hírek   |   2020.02.02 - 17:11   |   Írta: Máté Gergő   |   375
02. feb Nem működik a Google Pixel 2 kamerája egy frissítés után

Egy frissítés után lett használhatatlan sok Google Pixel 2 tulajdonos kamerája.

A mai világban az okostelefonnal történő fotózás egy alapvető funkció.

A Google Pixel 2 és a Google Pixel 2 XL tulajdonosok számára azonban ez a funkció nem működik megfelelően az új frissítés telepítése után. Emiatt rengeteg bejelentés és felhasználói panasz érkezett a Google-höz. A kamera applikáció egyáltalán nem működik sok felhasználó számára, vagy képtelen rögzíteni a fotókat. Tehát összefoglalva a kamera egyáltalán nem működik, nem használható számukra, ahogy ez az alábbi videón is jól látszik:                                                                                           

                                                                                                                                                                                   

A kamera User Interface (felhasználói felület) rendesen betöltődik, azonban a képterület végig fekete marad. A felhasználói bejelentések szerint a készülék szelfikamerája megfelelően működik, amikor azt elindítjuk a gyorsikon segítségével és azzal sikeresen tudtak fényképezni. Azonban a hátsókamera egyszerűen működésképtelen a jelenlegi szoftverrel. A kamera applikáció újraindítása, az előző szoftververzióra történő visszaállítás vagy a teljes gyári visszaállítás sajnos nem oldja meg ezt a problémát. Ezen felül a kamera egyetlen olyan applikáció segítségével sem tud képet rögzíteni, mint például az Instagram vagy a Whatsapp.

A felhasználói bejelentések szerint a probléma az Android 10 frissítéssel kezdőtött tavaly nyáron, amin tovább rontott a decemberi frissítés. Azonban az érintett felhasználók köre egyre bővült, így nem lehet pontos dátumot meghatározni.

Sajnos a Google Pixel 2 és a Google Pixel 2 XL garanciaideje már lejárt, így a Google-nél sem ennek a hibának a javítása áll a prioritási lista élén. A Google Pixel 2 okostelefonok tulajdonosai jelenleg nem sokat tehetnek, hiszen még egy gyári reset sem tudja megoldani a problémát.

Egyelőre tehát a várakozás az egyetlen opció.

Forrás: AndroidPolice

Kapcsolódó cikkek:

 
Kommentek megjelenítése