Aranylánc, aranyfog, aranyphone: a Motorola összecsukható telefonja is kapható lesz majd arany kivitelben

Tech Hírek   |   2020.02.07 - 16:09   |   Írta: N Marcell   |   743
07. feb Aranylánc, aranyfog, aranyphone: a Motorola összecsukható telefonja is kapható lesz majd arany kivitelben

A Razr egy régóta imádott formula modernizálásával lopta be magát a szívünkbe, de most azok is megnyugodhatnak, akiknek hiányzott a ’bling-élmény’ a mobilból.

A Motorola alig pár hete jelentette be a Motorola Razr-t, az összecsukhatós telefonok legújabb generációjának első tagját. A készülék csak az Egyesült Államokban rendelhető meg, ott is csak fekete színben, borsos 1500 dollárért (kb. 455 000 forintért), a kiszállításokat pedig csak tegnap kezdte meg a cég. A csak fekete színben rész most a fontos számunkra, az evleaks szerint ugyanis nemsokára megjelenhet a - valljuk be, sokkal extravagánsabb - arany színváltozata is a Motorola legfontosabb új üdvöskéjének. 

 

 

A novemberben bemutatott telefon felrobbantotta az internetet, hiszen tökéletesen ötvözte a múltat és a jövőt: lerótta tiszteletét az oly sokak által imádott, klasszikus összecsukható telefonok előtt, mellette pedig a mobilpiac legkecsegtetőbb és érdekesebb technológiáját, az hajtogatható kijelzőt implementálta. A külső megjelenítő egy 2,7 hüvelykes, 600 x 800-as panel, az igazán érdekes rész, a belső kijelző pedig nyitott állapotban eléri a 6,2 hüvelyket és az 2142 x 876-os felbontást. A motorháztető alatt egy Quallcomm Snapdragon 710-es processzor fog duruzsolni, amit 6 GB RAM és 128 GB belső tárhely támogat. Az Android 9-es rendszert futtatja, 2510 mAh-ás akksival büszkélkedhet. A Motorola szerint akár 100 000 hajtásig is megbízható lesz a telefon kijelzője, ami igencsak fontos, hiszen senki sem a specifikációiért vagy a kamerájáért fogja venni; nem, aki benevez a Razr élményre, az a múlt és a jelen találkozását akarja első kézből megtapasztalni. A strapabíróságával egyébként még lehetnek gondok, a CNET alig pár órája véghezvitt, automatizált tesztje során a telefon mindössze 27 000 hajtást bírt ki, ami körülbelül egy év használatnak felelne meg. Márpedig ha valaki ilyen sokat fizet egy telefonért, az nem csak egy évig akarja majd használni, azt garantálhatom. 

 

 

Az még nem tudjuk, hogy a Razr rendelhető lesz-e valaha Európában - mind mondtam, jelenleg csak a Verizon szolgáltatón keresztül, 1500 dollárért lehet megkapni az Egyesült Államokban. Az azért kecsegtető, hogy az USÁ-n kívül egy helyen még biztosan meg fog jelenni: a Lenovo csoport alelnöke jelentette be, hogy a telefont a második negyedévtől kezdve Kínában is árusítani fogják, ráadásul a kínai modell még 5G-kapcsolattal is rendelkezni fog. 

Forrás: GizChina

Kapcsolódó cikkek:
Kommentek megjelenítése