Akár el is maradhat az idei Mobil Világkongresszus

Tech Hírek   |   2020.02.12 - 09:52   |   Írta: L Ferenc   |   153
12. feb Akár el is maradhat az idei Mobil Világkongresszus

A 2020-as MWC megrendezését a koronavírus sodorhatja veszélybe.

A világ legrangosabb mobiltechnológiai szakkiállítása a Mobil Világkongresszus (Mobile World Congress, MWC), melyet február második felében a spanyolországi Barcelonában szoktak megrendezni. A tervek szerint ez így lesz idén is, a 2020-as MWC elvileg február 24-én nyitja meg a kapuit. 

A rendezvényt szervező GSMA utoljára kiadott hivatalos nyilatkozata szerint bár a koronavírus komoly kockázati tényezőt jelent, idén is megtartják az MWC-t. Spanyol források viszont arról számolnak be, hogy február 14-én, vagyis most pénteken összeülnek a GSMA szakértői, és végleges döntést hoznak majd az idei MWC sorsával kapcsolatban.

Több tucatnyi gyártó már bejelentette, hogy nem, vagy csak csökkentett jelenléttel vesz részt a Mobil Világkongresszuson, ezen cégek közé tartozik például az LG, a TCL, az Amazon, az Nvidia, az Ericsson, a Sony és a Vivo. A Xiaomi ugyan Barcelonában kívánja bemutatni legfrissebb csúcsmobiljait, de azokat nem a cég kínai munkatársai leplezik majd le, hanem az európai központból érkező kollégáik. 

Kapcsolódó cikkek:
Kommentek megjelenítése