Itt a világ első vezeték nélkül tölthető tablete

Tech Hírek   |   2020.02.26 - 10:20   |   Írta: L Ferenc   |   313
26. feb Itt a világ első vezeték nélkül tölthető tablete

Az 5G-képes verzióban is érkező MatePad Pro Kirin 990-es csúcsprocesszorral rendelkezik.

A Huawei bemutatta legújabb tabletjét, a MatePad Pro-t. Az 5G-képes verzióban is kapható csúcskategóriás készülék vékony kávájú kijelzőjével, a vállalat legerősebb, Kirin 990 csúcsprocesszorával – és a tabletek között elsőként – vezeték nélküli töltéssel érkezik a boltok polcaira. A MatePad Pro számos új funkcióval, többek közt többképernyős móddal, valamint applikáció és képernyőmegosztással is segíti a multitasking-használatot, illetve az eszközök és felhasználók közötti egyszerű fájl- és információcserét. 

A készülék a világ legnagyobb, 90 százalékos képernyő-test arányával rendelkezik, a 10,8 colos és 16:10-es arányú kijelzőt 4,9 milliméteres ultravékony káva keretezi. A magnéziumötvözetből készült keret miatt a tablet egyszerre könnyű és tartós. A MatePad Pro 5G lekerekített élei és unibody dizájnja – amelyben az antennák a középső keretbe és a hátlapba lettek ágyazva – letisztult és minimalista kinézetet kölcsönöz a készüléknek. 

A táblagép kijelzője 2K QHD, vagyis 2560x1600 pixeles felbontással rendelkezik 280ppi-s pixelsűrűség mellett. A házimozi rendszerekéhez hasonló hangzásélményről a Harman Kardonmal együttműködésben készült, 3D sztereo hanghatásokat is kezelő Histen 6.0 hangszóró gondoskodik.

A MatePad Pro 5G támogatja a Huawei M-Pencil csatlakoztatását is. A készülék a 4096 különböző szintű nyomásérzékenységnek, a satírozást is lehetővé tevő döntött tollvég funkciónak köszönhetően hihetetlen pontosságot, gyorsaságot biztosít. A ceruzát a készülékre helyezve pedig automatikusan elindul a Bluetooth kapcsolat és a mágneses töltés. 

A megnövelt teljesítményhez erős akkumulátorra van szükség, ezért a tabletet egy hosszú üzemidőt biztosító, nagykapacitású, 7250 mAh-ás akksival szerelték fel. A készülék a Huawei 40 W-os szupergyors töltési technológiájával is használható, amellyel rendkívül gyorsan feltölthetik tabletjüket a felhasználók. Ha ez nem lenne elég, a Huawei MatePad Pro 5G a tabletek között a világon elsőként vezeték nélküli és fordított vezeték nélküli töltést is támogatja. 

Az 599 eurós (205 ezer forint) Huawei MatePad Pro 2020 áprilisától lesz kapható.

Kapcsolódó: 
Kommentek megjelenítése