Egy borzasztó dallal próbál rávenni a kézmosásra a Google Asszisztens

Tech Hírek   |   2020.03.21 - 16:15   |   Írta: Máté Gergő   |   96
21. márc Egy borzasztó dallal próbál rávenni a kézmosásra a Google Asszisztens

A koronavírus megelőzésében nagy szerepe van a kézmosásnak és a Google is figyelmeztetni szeretne minket.

Dallal figyelmeztet a Google Asszisztens

Legalább 20 (de egyesek szerint inkább 30) másodpercig érdemes megmosni a kezünket, főleg amióta a koronavírus terjedése megkezdődött. A Google úgy döntött itt az ideje egy nagyot lépni annak érdekében, hogy mindenkihez eljusson az üzenet, így a Google Asszisztensre bízta annak átadását. 

Az ötlet, hogy a kézmosás ideje alatt zene szóljon, vagy énekeljünk nem újkeletű: korábban a Happy Birthday kétszeri eléneklését javasolták. A Google Asszisztens dala kétszerese a 20 másodperces minimális kézmosási időnek (tehát 40 másodperc hosszú) és a "Row, Row, Row Your Boat" című dal egy átirata. Ez a dal kissé idegesítő, de segíthet abban, hogy a gyerekek könnyebben hozzászokjanak a kézmosáshoz.

A Google Asszisztens dala még nem elérhető minden felhasználó számára, de folyamatos a szétterjedése. Az alábbi videóban meghallgathatjátok az említett dalt:

 

                                                                                                                                                         

A Google Doodle jelenlegi bejegyzése pedig Semmelweis Ignác munkásságáról szól. A 19. században élt magyar orvos világított rá arra, hogy a kézmosás mennyire fontos az egészségünk számára.                                                     

 

                                                                                                                                                          

A Google Asszisztens kézmosó dala egy kicsit idegesítő, de hatásos lehet, hiszen a gyerekek könnyedén megjegyezhetik és ezáltal hozzászokhatnak a rendszeres kézmosáshoz, ami alapfeltétele a koronavírus elleni védekezésnek.

 

Forrás: Android Police

Kapcsolódó cikkek:
Kommentek megjelenítése