5 ok, hogy miért legyen Neked is egy Chromecast-od otthon [videó]

Tech Hírek   |   2020.04.24 - 11:55   |   Írta: ARPII   |   1138
24. ápr 5 ok, hogy miért legyen Neked is egy Chromecast-od otthon [videó]

Remek kiegészítő, bármelyik lakásba.

A mai világban, ha nincsen okos TV-nk, akkor elengedhetetlen kiegészítő egy stream-elő eszköz, amit rá tudunk dugni. Most pedig hogy mindenki a négy fal közé kényszerül, kiváltképp érdemes beszerezni egy ilyet.

Talán a Chromecast volt a Google első igazán sikeres terméke, egyszerű volt használni és pont azt csinálta, amire ki lett találva. Az évek során, pedig csak egyre jobb és jobb lett. Tulajdonképpen egy olyan eszközről beszélhetünk, aminek a segítségével bármelyik TV-t (ami rendelkezik HDMI és USB bemenettel) felokosíthatunk és ennek köszönhetően szinte bármilyen tartalmat ki tudunk tükrözni a telefonunkról, tabletünkről és egyéb más eszközünkről is. Mi most összegyűjtöttünk Nektek 5 indokot, hogy miért is vegyetek egy ilyen eszközt az otthonotokba. ARPII videójában, pedig egy rövid bemutatót láthattok arról, hogy hogyan is működik egy Chromecast 2.

 

Árazás

 

A Chromecast-nak számos verziója elérhető a piacon, azonban talán a 3-as bír a legjobb ár-érték aránnyal, (ha 4K-t is szeretnénk, akkor válasszuk a Chromecast Ultra-t) ugyanis már 13 990 Ft-tól is meg tudjuk vásárolni. Ennyiért már kényelmesen élvezhetjük a YouTube, HBO GO, Netflix és egyéb tartalmakat a TV-nken is, arról nem is beszélve, hogy egy utazás alkalmával nyugodtan magunkkal is vihetjük, ami egy TV-ről már kevésbé mondható el.

 

Kompatibilitás

 

Ebben a rendszerben az a szép, hogy még Android-os telefonra sincs hozzá szükségünk, ugyanis iOS-el is működik egyaránt, valamint különleges TV modellre sem kell költenünk, ugyanis elég csak bedugni az eszközt a HDMI portba és az USB portba, csatlakoztatni a Wi-Fi-hez és már mehet is az esti filmnézés.

Továbbá a mobilunk kijelzőjét is ki tudjuk tükrözni a TV-re, így könnyedén meg tudjuk mutatni majd a családnak a nyaralós képeket. Emellett pedig rengeteg alkalmazást támogat az eszköz az HBO GO-n, Netflix-en, Spotify-on kívül is.

 

Google Asszisztens

 

Ezt az integrációt csak a Chromecast kínálja, ami azt jelenti, hogy az eszközt könnyedén tudjuk irányítani a hangunkkal is. Elsőre bizonyára furcsának és nehézkesnek tűnik majd, de amint belejön az ember már észre sem veszi, hogy használja, olyan egyszerű.

Szüneteltethetjük, megállíthatjuk és léptethetjük is az adott médiát, de ez még csak a kezdet. Kérhetjük például, hogy egy megadott sorozat megadott részét lássuk a TV-n, vagy éppen a legfrissebb YouTube videót a kedvenc előadónktól. Ezek mellett a hangerőt is szabályozhatjuk, a lehetőségek tárháza végtelen miután kimondjuk a bűvös „Hey Google” vagy „Ok, Google” varázsszót.

 

Felhasználóbarátság

 

Igaz, távirányító nem jár az eszköz mellé, ami talán sokaknak szívfájdalom, de minek távirányító, ha mi magunk lehetünk azok a hangunkkal vagy a telefonunkkal is. Igen, a Chromecast-ot ugyanis kényelmesen lehet irányítani a telefonunkkal is, ami mindig ott van a zsebünkben és így nem kell majd mindig a távirányító után kutatni.

Illetve azt se felejtsük el, hogy így megszűnik majd a távirányító utáni harc is, hiszen nem kell majd ide-oda adogatni. A tükrözés pedig egy pofon egyszerű folyamat, amit bárki meg tud tanulni percek alatt, nem úgy mint egy 40-50 gombos távirányítót.

 

Google Stadia

 

Ez a funkció ugyan csak a Chromecast Ultra-val él, azonban egy Stadia előfizetéssel potom összegekért játszhatunk tripla A-s játékokkal a kanapé kényelméből. Ez a lehetőség egyelőre még nem érhető el kis hazánkban, de Európa más országaiban már igen, a terjeszkedés pedig folyamatos.

A Google Stadia pedig most ingyenes is egy ideig a vírushelyzet miatt, így reménykedünk, hogy Magyarországra is mihamarabb megérkezik majd ez a szolgáltatás. Gondoljunk csak bele, egy Chromecast Ultra és a Stadia kontroller együtt még mindig sokkal olcsóbb megoldás, mint bármelyik konzol vagy komolyabb PC a piacon. Ebből is látszik, hogy a jó internetkapcsolat mennyi ember számára tudja elhozni azt a játékélményt, amit eddig nem engedhettek meg maguknak.

Ha Ti is szeretnétek beszerezni egy Chromecast-ot, akkor azt most a MALL.HU-n tudjátok a legolcsóbban megtenni.

 

Forrás: 9to5Google

 

Kapcsolódó cikkek:
Kommentek megjelenítése