Trösztellenes pert indít az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériuma a Google ellen

Tech Hírek   |   2020.05.18 - 09:31   |   Írta: Máté Gergő   |   234
18. máj Trösztellenes pert indít az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériuma a Google ellen

Újabb per indul a Google ellen.

Nincs könnyű helyzetben a Google.

A Google a világ egyik legnagyobb vállalata, amely jelentős szeletet birtokol az online hirdetési és keresési piacból, ez pedig felkeltette a trösztellenes szervezetek figyelmét. Az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériuma (U.S. Department of Justice) nagyjából egy éve vizsgálódik abban az ügyben, hogy a Google megszegte-e a trösztellenes törvényeket és most úgy tűnik egy komoly pert indítanak a vállalat ellen a következő hónapban.

A Wall Street Journal értesülése szerint az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériuma az állami ügyvédek egy csoportjával úgy határozott, hogy még a nyár elején megkezdi a pert a Google ellen. A vizsgálat középpontjában a Google hirdetési üzletága lesz, de az online keresés miatt is vizsgálódnak.                                                                                                                       

 

                                                                                                                                                                               

A Wall Street Journal megkeresésére reagálva a Google egyik szóvivője úgy nyilatkozott, hogy felvették a kapcsolatot az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériumával és Paxton főügyésszel és semmilyen hozzáfűzni valójuk nincs a spekulációkhoz. Az ügy középpontjában pedig egy olyan szolgáltatási terület áll, amely "segíti az ügyfeleket a választásban és vállalatok ezreinek segít a versenyben".

Egyelőre nem tudni, hogy csak egyetlen pert indítanak, vagy az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériuma és az ügyészség külön kíván-e pereskedni a keresőóriással.

 

Forrás: Android Police

 

Kapcsolódó cikkek:
Kommentek megjelenítése