Az Egyesült Királyságban is eltávolíthatják a Huawei 5G-s hálózati eszközeit

Tech Hírek   |   2020.05.25 - 19:09   |   Írta: Máté Gergő   |   373
25. máj Az Egyesült Királyságban is eltávolíthatják a Huawei 5G-s hálózati eszközeit

Az Egyesült Államok nyomására változhatott az álláspontjuk.

Komolyan kilátásba került a bojkott

Erős nyomás nehezedik a Huawei-re az Egyesült Államok részéről, főként a kereskedelmi szankciók miatt, lassan egy éve, ráadásul több országban is bojkottálni kezdték a Huawei 5G-s hálózati eszközeit. Az Egyesült Királyság továbbra is vásárol olyan telekommunikációs és hálózati eszközöket, melyeket a Huawei gyártott, de ez a helyzet hamarosan megváltozhat.

A Telegraph, Guardian és más források is azt igazolják, hogy Boris Johnson miniszterelnök szeretné csökkenteni a Huawei részesedését az 5G-s hálózati eszközökből Egyesült Királyságban. A végső cél az lehet, hogy 2023-ig teljesen lecseréljék ezeket az eszközöket és blokkolják a Huawei hardvereszközeit az "érzékeny területekről".

Boris Johnson miniszterelnök egyetértett a konzervatív képviselők javaslatával. A koronavírus kitörése óta egyre nagyobb a nemzetközi ellenszenv Kínával szemben.                                                                                                                                   

 

                                                                                                                                                                                             

Ez a politikai változás valószínűleg elő fogja segíteni az Egyesült Államokkal fennálló kapcsolatok javítását. A két ország közötti kapcsolat azért romlott meg, mert az Egyesült Államok megfenyegette az Egyesült Királyságot azzal, hogy visszatartják a fontos hírszerzési adatokat, amennyiben nem szakítják meg a kereskedelmi kapcsolataikat a Huawei-jel.

 

Forrás: Android Police

 

Kapcsolódó cikkek:
Kommentek megjelenítése