Sötét móddal és koronavírus-követéssel készül a Facebook Androidra is

Tech Hírek   |   2020.06.07 - 17:19   |   Írta: N Marcell   |   318
07. jún Sötét móddal és koronavírus-követéssel készül a Facebook Androidra is

Épp ideje már, hogy bevezetik ezeket a funkciókat.

Komoly frissítéssel készül a Facebook az Androidos alkalmazásához: többek között a régóta hiányzó sötét mód, illetve egy koronavírus-követő rendszer várható.

Sötét mód

Szinte már a Facebook összes többi alkalmazása (Instagram, Messenger, Messenger Lite) megkapta már a sötét módot, leszámítva a legfontosabbat: magát a Facebookot. Voltak kisebb utalások az érkezésére, de teljes egészében még nem jelent meg a funkció az Androidos telefonokon. Ennek nemsokára vége: a funkció sikeresen elkészült, már csak az a kérdés, a cég mikor engedi ki az emberek telefonjaira, egy frissítés formájában. így fog kinézni a Facebook a bekapcsolt sötét móddal:

 

A hírfolyam, a kereső és a beállítások is fel lettek készítve az elsötétedésre

A sötét módban a sötétszürke szín dominál, néhány helyen a Facebook jellegzetes kékjével kiegészítve. Arról sajnos nincs hír, a cég mikor tervezi piacra dobni a funkciót: egyelőre várnunk kell a megjelenésére.

Koronavírus-követés

A másik fő funkció, amivel a Facebook-alkalmazás a közeljövőben gazdagodni fog, az a helyi koronavírus-esetek követése. Nagyjából így fog működni:

 

A képeken kitalált adatok láthatóak Seattle-ből

A panelen megfigyelhető a vírus terjedése egy három hetes időkereten belül. A legfölül található adatok a globális fertőzöttszámot mutatják.

 

A Facebookon töltött időd

A Facebook továbbá megújított felhasználói felületet készít ehhez a funkcióhoz is (melynek létezéséről szerintem az alkalmazás használóinak 90%-a soha nem is hallott). Az alkalmazás ugyanis mindenféle statisztikát készít a felhasználóinak szokásairól, amit a Beállítások és adatvédelem menüpont alatt lehet elérni. Az új dizájn négyzet alakú „csempékre” lesz felosztva, ami jobban különválasztja az egyes szekciókat egymástól. Új tudást valószínűleg nem hoz majd a frissítés, csak kozmetikáról van szó.

 

 

Forrás: 9to5google

Kapcsolódó cikkek:
Kommentek megjelenítése