Már nem csak pletyka az LG Wing

Tech Hírek   |   2020.09.14 - 22:08   |   Írta: N Marcell   |   782

A Wing meg akarja reformálni azt, ahogy interakcióba lépünk a telefonjainkkal.

A telefon legizgalmasabb alkotóeleme az elforgatható kijelző, amely mögött egy másodlagos képernyő rejtőzik, egy rakat felhasználási módot biztosítva a jövendőbeli tulajdonos számára. Habár a készülék támogatja az 5G hálózatokat, és egy csomó prémium funkcióval rendelkezik, a hardverét tekintve mégiscsak a középkategória felé húz, igaz, annak felsőbb szegmensébe. Lássuk a részleteket!

A készülék része az LG Explorer Project koncepciójának, amelyben olyan okostelefonok fognak a későbbiekben is debütálni, amelyek egy kicsit felrázzák majd az elmúlt évek telekommunikációs állóvizét, legalábbis ezt ígéri a gyártó.

Az LG Wing elsődleges képernyője egy méretes darab, 6,8 colos képátlóval büszkélkedő P-OLED technológiára épülő, 20,5:9 képarányú, Full HD+ felbontású panel. Az előlapi kamera egy pop-up konstrukció, a felbontása pedig 32 megapixel.

Miután elfordítottuk az elsődleges kijelzőt, feltárul a másodlagos megjelenítő, ami egy 3,9 colos G-OLED konstrukció, szintén Full HD+ felbontással, és 1,15:1 képaránnyal. A készülék nem rendelkezik semmilyen hivatalos besorolásoknak megfelelő vízállósággal, de a kijelzők vízlepergető bevonattal bírnak.

Igazából a készüléket lehet úgy használni, mint bármely más jelenleg forgalomban lévő okostelefont, a jövendőbeli tulajdonos ha nem akarja, akkor egyszer sem kell elforgatnia az elsődleges képernyőt, ám ha mégis megteszi, rengeteg új lehetőség nyílik meg előtte.

A gyártó szerint videós és egyéb tartalmak fogyasztásakor, illetve bizonyos munkafolyamatok közben lehet a legtöbbet profitálni a készülék különleges kialakításából. Telefonhívásokat bonyolíthatunk le, miközben a másik kijelzőn megy a GPS navigáció, videót vághatunk, és ez csak néhány a lehetséges ötletek közül.

A forgatható kialakítás kettős zárszerkezettel és hidraulikus lengéscsillapítóval rendelkezik, amely elnyeli az ütéseket. A gyártó ígérete szerint az LG Wing simán kibír akár 200 000 elforgatást is, ráadásul a vállalatnak arra is volt gondja, hogy a mobil ne legyen sokkal vastagabb és nehezebb, mint a jelenleg is forgalomban lévő típusok. Ennek megfelelően a telefon 169,5 x 74,5 x 10,9 mm-es dimenziókkal, valamint 260 grammos tömeggel rendelkezik. Ami pedig a forgató mechanizmus élettartamát illeti, napi 110 forgatás 5 éven keresztül, annyira nem is tűnik rossznak, de majd biztos lesznek olyan YouTube videósok, akik próbára teszik a készüléket, ha a kezükbe kerül.

Kamerákról szót ejtve, meg kell említeni a 64 megapixeles elsődleges érzékelőt, kapunk továbbá egy 12 megapixeles ultraszéles látószögű modult kifejezetten az elforgatott üzemmódra, valamint egy másik, 13 megapixeles, szintén ultraszéles látószöggel felvértezett képrögzítő egységet. A telefon képes egy nagyon menő kamerastabilizátor üzemmódban is felvételeket készíteni, ilyenkor virtuális joystickok vannak a másodlagos kijelzőn.

Az LG Wing burkolata alatt Qualcomm Snapdragon 765G lapkakészlet végzi a számításokat, amely mellé minden esetben 8 GB RAM, illetve kiszereléstől függően 128 vagy 256 GB háttértár kerülhet az összeszerelés során. Természetesen az 5G támogatás is adott.

Az okostelefon energiaellátását egy 4000 mAh kapacitású akkumulátor igyekszik biztosítani. Azt még nem tudni, hogy milyen gyorstöltést támogat, de az biztos, hogy vezeték nélküli töltőkkel is táplálható lesz. A gyártó egyelőre nem fedte fel a Wing árazását, a mobil az Egyesült Államokban lesz elsőként kapható, a Verizon és az AT&T szolgáltatók forgalmazásában. Jelenleg még azt sem tudni, hogy a tengerentúliak mikor kaparinthatják meg a készüléket, de az LG ígérete szerint hamarosan minden hiányzó részletet közzétesznek majd.

Forrás: NapiDroid

Kapcsolódó cikkek: 
Kommentek megjelenítése