Ezek voltak a legnagyobb mobilgyártók 2020-ban

Tech Hírek   |   2021.02.04 - 13:21   |   Írta: N Marcell   |   634
04. feb Ezek voltak a legnagyobb mobilgyártók 2020-ban

A Samsung továbbra is vezet, a Huawei-nek viszont nem tett jót a 2020-as év

Megérkeztek az első statisztikák a mobilgyártók teljes tavalyi eredményével kapcsolatban. Bár éves viszonylatban még nem történek nagy helycserék, azért már látszanak a komolyabb erőviszony-változások.

Ha a teljes 2020-as évet nézzük, akkor továbbra is a Samsung a piacvezető, mégpedig 20%-os részesedéssel. Az eladási számuk azonban 14%-kal csökkent a 2019-es adatokhoz képest.

A második helyen az Apple végzett 16%-kal, sikerült visszaelőzniük a Huaweit, így a kínai gyártó a harmadik lett 15%-os piaci részesedés mellett. A vállalat zuhanása egyébként már itt is jól látszik, hiszen éves szinten 22%-ot csökkentek az eladásaik. Ebben még benne vannak a Honor eredményei is.

 

 

Xiaomi lett a negyedik, nekik 12% jutott a piacból, miután elég jelentős, 19%-os növekedést produkáltak a 2019-es eladásokhoz képest.

Az ötödik helyre pedig Oppo került, ők az eladások 9%-át tudhatják magukénak.

Az alábbi táblázatban pedig kizárólag 2020 utolsó negyedéve látható, itt már vannak érdekesebb változások. Az Apple lett az első, nekik mindig nagyon erős az ünnepi időszak, a Huawei pedig már benne sincs a top 5-ben, beelőzte őket a Vivo.

 

 

A 2021-es évben valószínűleg folytatódik a Huawei mélyrepülése, főleg mivel már a Honort is eladták, egyedül a kínai piac tartja életben a vállalatot, ahol még mindig az első helyen állnak. Az egyik nagy nyertesnek a Xiaomi tűnik, de a többi kínai gyártó is erősödik, a Realme például tavaly éves szinten is a legnagyobb, 65%-os növekedést produkálta.

 

 

A Counterpoint 2020-as egész éves statisztikája azért érdekes, mert nem csak az első 5 helyezettet mutatja, hanem látszik a top 10-es lista is. A Realme mellett ott volt még az élvonalban a Vivo, a Lenovo, az LG és a Tecno is.

Forrás: NapiDroid

Kapcsolódó cikkkek:
Kommentek megjelenítése