Szinte küszöbön az OnePlus 9-es sorozata

Tech Hírek   |   2021.03.09 - 00:21   |   Írta: N Marcell   |   422
09. márc Szinte küszöbön az OnePlus 9-es sorozata

A OnePlus végre hivatalosan is elárulta, hogy mikor lesz az új csúcsmodellek bemutatója, és a Hasselblad partnerséget is megerősítették, ami azt jelenti, hogy a neves kameragyártóval együtt fejlesztik a OnePlus 9 mobilok kameráit.

A OnePlus 9 széria március 23-án, kedden mutatkozik be, az esemény itteni idő szerint délután 16:00-kor kezdődik. Három készülékre számítunk, az alap modell mellett lesz egy Pro változat, valamint egy olcsóbb kiadás.

 

 

A gyártó a bemutató időpontjával együtt azt is bejelentette, hogy a Hasselblad kameragyártóval együtt dolgoznak majd az új készülékeken, ami remélhetőleg nagy előrelépést jelent majd fotózás és videózás terén. Az egyik közös új fejlesztés a Natural Color Calibration nevű funkció lesz, amely úgy kalibrálja majd a színeket, hogy azok a legtermészetesebbek legyenek.

 

 

A normál és a Pro modell hátlapján is nagyméretű Sony IMX789 szenzor dolgozhat, amely lehetővé teszi majd a 12 bites RAW rögzítést, valamint a 4K@120fps és a 8K@30fps videófelvételt.

Szintén nagy újítás lehet a freeform lencse bevezetése. Ez egy speciális lencse előállítási metódust takar, amellyel egy sokkal jobb optikát lehet legyártani. A gyakorlatban ez számos előnnyel jár majd, ultraszéles látószögnél minimálisra csökken a torzulás a képek szélein, javulnak az éjszakai fotók, ráadásul a hagyományos megoldásokhoz képest kompaktabb méretű lehet a kamera, nem fog annyira kiállni a hátlapból.

A mobilok a hírek szerint 120 Hz-es OLED kijelzővel, Snapdragon 888 lapkával, akár 12 GB RAM-mal és legalább 65W-os gyorstöltéssel bírnak majd.

Forrás: NapiDroid

Kapcsolódó cikkek: 
Kommentek megjelenítése