10 ok, amiért érdemes Xiaomi telefont venned

Tech Hírek   |   2021.06.15 - 10:13   |   Írta: H.Android   |   927
15. jún 10 ok, amiért érdemes Xiaomi telefont venned

Hatalmas sikert hozott a Xiaomi-nak a 2020-as év: okostelefon eladásaival világszinten elérte a harmadik helyet. A gyártó a prémium kategóriás készülékek piacát célozta meg, ugyanakkor a középkategóriás, viszonylag olcsó, ám jól használható mobiljait továbbra is lehet kapni.

Lássuk mivel jutottak ilyen hamar a csúcsra, melyek a Xiaomi mobilok erősségei! Cikkünkből kiderül, mivel robbantotta a piacot a kínai gyártó, következzen hát a top 10-es lista, miben a legjobb a Xiaomi.

  1. Kiváló ár/érték arány

A Xiaomi híres arról, hogy telefonjai jól megfizethetők, így azok is hozzájutnak minőségi telefonhoz, akik nem akarnak a többi gyártó hasonló tudású telefonjaiért sokat fizetni. Készülékeik ára verhetetlen, mert technikai tudásukhoz képest az áruk messze elmarad a többiek hasonló tudású telefonjaitól. Például a 2015-ben piacra dobott Mi Note és MI Note Pro telefonokat az iPhone6 versenytársának szánták, hasonló paraméterekkel, de az iPhone árának feléért. Telefonjaik mellé csomagolják a töltőt, csatlakozókat, sőt: a prémium kategóriás készülékekhez még védőfóliát és szilikon tokot is. Más gyártók nem ilyen bőkezűek, náluk mindezt külön kell megvenni, ami tovább növeli az árat.

  1. Óriási készülékválaszték – alaptól a prémium kategóriáig

A Xiaomi termékcsalád kínálatában mindenki talál megfizethető telefont. Már az alap készülékek között is akad jól használható, eleget téve a legfontosabb követelményeknek. Erre jó példa a Redmi széria, aminél a legújabb telefonok már öt kamerát, esőcsepp dizájnt, 4 GB memóriát kaptak, valamint 8 magos MediaTek processzort, és ezek a legolcsóbb kategóriájú mobilok. A középkategóriás Xiaomi Redmi Note-ban már Snapdragon processzort, 6 GB (és e-feletti) memóriát, full HD kijelzőt és erős akkumulátort találunk, ugyanakkor az ára még mindig megfizethető. A Xiaomi csúcskategóriás, kiváló minőségű telefonokat is piacra dob, ezek ára már kicsit magasabb, de nem közelíti meg a versenytársakét.

  1. Szupergyors processzorok

2012-ben a Xiaomi Mi2 okostelefonjába a Qualcomm Snapdragon S4 Pro processzort építette be, ezt az irányt továbbra is fontosnak tartják, ezért új modelljeiket továbbra is a legkorszerűbb és leggyorsabb, kifejezetten erős processzorokkal gyártják. A legújabb hírek szerint a Xiaomi hamarosan saját gyártású, 5G-s modemet is tartalmazó lapkakészlettel szereli fel mobiltelefonjait. Így a Xiaomi ‒ a Samsung és a Huawei mellett ‒ a harmadik gyártó lesz, aki saját processzort alkalmaz termékeiben.

  1. Káprázatos, nagy felbontású kijelzők

A Xiaomi magas, vékony kijelzői kitűnőek, gazdag, ragyogó, élénk színekkel, nagyon jó felbontással, így még az olcsóbb modellek is 19:9 arányú Full HD kijelzőt kapnak. Az AMOLED technológia biztosítja a kivételes kontrasztot és az igazi, fátyolmentes fekete színt.

  1. Erős akkumulátorok

A Xiaomi telefonjai nagy teljesítményű akkumulátorokat kapnak, jellemzően hosszú élettartammal. Még a legolcsóbb árkategóriájú készülékek is kiemelkedően jó üzemidőt teljesítenek, nem ritka a középkategóriás mobiloknál sem az 5000 mAh-s akkumulátor, ami (normál használat esetén) két napos üzemidőt biztosít. Ha játszani is szeretnénk a mobilon, akkor azért ennél rövidebb időre kell számítanunk.

  1. Precíz összeszerelés

A gyártás során törekednek arra, hogy az illesztések tökéletesek legyenek, a felhasznált anyagok pedig első osztályúak. Nagy figyelmet fordítanak arra, hogy a telefont kezünkbe véve a kínai termékek iránti előítéletünket félretegyük.

  1. Csúcsminőségű kamerarendszer

A Xiaomi zászlóshajó készülékeit kettős AI kamerával adják, így élesíthetők a képek, lehet háttérelmosást is használni, akár a profi fényképezőgépeknél. Nagy felbontás, optikai képstabilizátor is segíti a fotózást. Ezek a kamerák már gyenge fényviszonyok mellett is remekül teljesítenek.

  1. Biztonsági frissítések

A Xiaomi rendszeresen frissíti mobiljainak szoftvereit, és nem csak az új készülékek, hanem az évekkel korábban megjelent mobilok is megkapják a legújabb Android frissítést, így évek múlva is biztonságosan és gyorsan használhatók a telefonok.

  1. Megbízható tartozék-, és alkatrészellátás

A hivatalos disztribúción kívül sok viszonteladó és webáruház foglalkozik tartozék-, és alkatrész kereskedelemmel, ezért ezek beszerzése akadálytalan. A Vatera online áruházában is megtalálhatjuk a Xiaomi telefonokhoz szükséges kiegészítőket. Az ország területén sorra nyílnak a márkaboltok is, ahol szintén sokféle tartozék beszerezhető.

  1. Hazai szervizhálózat

A Xiaomi felhasználói biztosak lehetnek abban, hogy megbízható márkaszervizekben javítják a készülékeket, a pótalkatrész ellátás is biztosított. Még járvány idején is rendelkezésre állnak, online megkeresésekre igen rövid időn belül válaszolnak. Friss hír, hogy elindult a Xiaomi háztól házig szolgáltatása, így ki sem kell lépni az ajtón ahhoz, hogy a hibás készülék a szervizbe jusson, majd megjavítva vissza is küldjék, ez a szolgáltatás garanciális javítás esetén ingyenes. A garancián túli, de hivatalos magyarországi beszerzésű készülékekre is igénybe vehető ez a szolgáltatás, ám ekkor már díjköteles.
Kommentek megjelenítése