A vártnál lassabb lehet a Snapdragon Wear 5100 chip

Tech Hírek   |   2021.09.03 - 12:55   |   Írta: Máté Gergő   |   65
03. szept A vártnál lassabb lehet a Snapdragon Wear 5100 chip

A Qualcomm új chipje hamarosan több új okosórában is megtalálható lesz.

Nehéz elhinni, de jelenleg az Apple uralja a viselhető eszközök piacának felső szegmensét. Ennek fő oka, hogy a Google és a Qualcomm korábban dobta piacra az okosóráit. Az Android Wear OS (és korábban Android Wear) rendszerű viselhető eszközeit hamar háttérbe szorította az Apple és a Samsung kínálata. Gyakorlatilag hardveresen és szoftveresen is jobb a konkurencia kínálata.

A Google nemrég partneri megállapodást kötött a Samsung-gal. Emiatt az egyetlen konkurens chipgyártó a Qualcomm maradt. A WinFuture beszámolt egy "SW5100"-as chipről, ami valószínűleg a Snapdragon Wear 5100 lesz. Ez a chip váltja majd a jelenlegi Snapdragon Wear 4100+ chipeket, amelyek még 2020-ban debütáltak. Az új chip négymagos Cortex A53-ra épül majd és sajnos nem a Cortex A73-ra, melynek sokkal jobb teljesítménye van.

A Qualcomm jelenleg is teszteli ezeket a chipeket 1 illetve 2 GB RAM-mal, valamint 8-16 GB eMMC alapú tárhellyel. Néhányat két kamerával is kipróbálnak, de természetesen ez nem garancia arra, hogy ezek a teszt eszközök tömeggyártásra kerülnek.

Összehasonlítva a Samsung Exynos W920-szal (amely a legtöbb jelenlegi okosórában megtalálható), az SW5100-as nehéz helyzetben lesz. A Qualcomm viselhető eszközeinek processzoránál a Samsung előző chipje az eddig kiszivárgott adatok alapján gyorsabb. Természetesen még lehetnek olyan (egyelőre ismeretlen) tényezők, amelyek végül a Qualcomm oldalára billentik a mérleget. Egyelőre viszont úgy tűnik a Snapdragon Wear 5100-as már most túlhaladottnak számít. 

 

Forrás: Android Police

 

 
Kommentek megjelenítése