Ezek az okostelefonok veszítik a leggyorsabban az értéküket

Tech Hírek   |   2021.09.08 - 11:22   |   Írta: Máté Gergő   |   273
08. szept Ezek az okostelefonok veszítik a leggyorsabban az értéküket

Melyik okostelefon tartja a legjobban az árát?

Az okostelefonok régóta velünk vannak és komoly használt okostelefon piac épült ki hazánkban is. A műszaki cikkekre általában igaz, hogy hamar elveszítik az értéküket. Ez részben a garanciaidő csökkenésének, részben pedig a technikai elavulásnak köszönhető. 

Ebben természetesen érintettek a Google, a Samsung és az Apple zászlóshajói is. Az AndroidPolice és a Decluttr által közösen készített listából most megismerhetjük a leggyorsabban értékvesztő okostelefonokat és a leginkább ártartókat is.

 Nem okozott nagy meglepetést, hogy a lista tíz legdrágább okostelefonja közül nyolc Apple készülék is van. Az Apple iPhone 11 például az eredeti árának a 63 százalékába kerül 12 hónap elteltével. A második és a harmadik helyen az Apple iPhone XS Max és az Apple iPhone 11 Pro áll, mindkét készülék megőrizte az árának 57 százalékát 12 hónap után. Ezután az Apple iPhone 8 Plus, az Apple iPhone XR és az Apple iPhone 8 áll 54-48 százalékos értékkel.

 

 

Az értékállósági listán viszont rosszul szerepelt a Samsung Galaxy. A Samsung Galaxy S9+ csak a kezdeti árának 32 százalékát őrizte meg, a Samsung Galaxy S8 pedig csak a 30 százalékát. A Samsung Galaxy S9, Samsung Galaxy S10 5G és a Samsung Galaxy S8+ pedig csak az eredeti árának 29 százalékát őrizte meg 12 hónap alatt. Ennél rosszabbul szerepelt a Samsung Galaxy Z Flip 28 százalékkal.

A lista további részében viszont még gyorsabban értéktelenedő készülékek szerepelnek.

 

 

A Google Pixel 2XL és a Samsung Galaxy Z Flip 12 hónap után csak az eredeti áruk 28 százalékát érik. A Google Pixel 3 és a Google Pixel 3 XL ennél is kevesebbet: 27 százalékot. Végül a lista negatív rekordere következik, a Google Pixel 2, ami az eredeti árának 23 százalékát érte az első 12 hónap után.​

Ezek az adatok ijesztőnek tűnnek, de köztudott, hogy a szórakoztató elektronikai és telekommunikációs eszközöket a vásárlók nem befektetésként vásárolják.

Ha szeretnéd eladni használt okostelefonodat, tabletedet, játékkonzolodat vagy tartozékaidat, a HasználtAndroid-on ide kattintva adhatsz fel hirdetést.

 

Forrás: Android Police

 
Kommentek megjelenítése