Jöhet a hajlíthatós Google Pixel

Tech Hírek   |   2021.09.20 - 11:47   |   Írta: Máté Gergő   |   244
20. szept Jöhet a hajlíthatós Google Pixel

Az Android 12.1 verziója jobban fogja támogatni a hajlítható eszközöket.

Az Android 12 fejlesztői verziójában (Developer Preview 2) egy új rejtett taskbar (tálca) található a Google Pixel Launcher-ben, amely megkönnyíti a nagyobb kijelzővel rendelkező eszközök (például tabletek) esetében az applikációk közötti váltást.

Azonban a Google egyelőre nem építette bele ezt a funkciót a béta verziókba. Ez arra utal, hogy a vállalat egyelőre még tovább fejleszti a funkciót az Android 12.1-es verziójára. Az XDA Developers által felfedezett taskbar a hajlítható eszközök esetében lesz igazán hasznos. Az új funkció jól használható az olyan eszközökkel, mint a Galaxy Z Fold3.

Az említett taskbar a kijelző alján kerül megjelenítésre, melyen korábban egy navigációs modul volt. Teljes kijelzős mód esetén automatikusan el lesz rejtve, de érintésre megjelenik. A kedvenc applikációnkat is hozzáadhatjuk. Ezzel a taskbar-ral egyszerre két applikációt is megjeleníthetünk osztott képernyős módban.

 

 

Ezek mellett a Google egyéb olyan fejlesztéseken is dolgozik, melyek segítségével az Android 12.1 rendszerben erősebb támogatást kapnának a hajlítható eszközök. Az Android felhasználói felületét például úgy alakítanák át, hogy az animációk gördülékenyebben jelenjenek meg, valamint a hajlított eszközök szenzorainak felismerését is jobban támogatnák.

Friss pletykák szerint a Google egy saját hajlítható eszközön dolgozik, melyet csak "Google Pixel Fold"-ként emlegetnek. Ezt a pletykát tovább erősítik a hajlítható eszközöket támogató új funkciók. Az Android 12.1 az idei évben fog megjelenni, és a pletykák szerint a Google Pixel Fold is idén érkezhet.

 

Forrás: Android Police

 
Kommentek megjelenítése