Gyorsabb a Samsung Galaxy S21 5G kapcsolata, mint a Google Pixel 6 készüléké

Tech Hírek   |   2021.11.22 - 11:40   |   Írta: Máté Gergő   |   241
22. nov Gyorsabb a Samsung Galaxy S21 5G kapcsolata, mint a Google Pixel 6 készüléké

A végeredmény nem okozott nagy meglepetést, de néhány tesztben nagyon alulmaradt a Google Pixel 6

A Google Pixel 6 és a Google Pixel 6 Pro készülék a Google Tensor-ral lett felvértezve, ami a Samsung Exynos 2100 chipjének egy módosított változata. Ezek a készülékek hosszú idő óta az első olyan okostelefonok, melyek nem Qualcomm modemet kaptak. Az új Google okostelefonok azt a Samsung Exynos modemet kapták meg, amelyet még a dél-koreai gyártó is lecserélt az Egyesült Államokban forgalmazott készülékei esetében. Az idei év során a Samsung Exynos modeme sokszor teljesített rosszabbul a Qualcomm 5G modeménél.

A PCMag tesztjei is azt támasztották alá, hogy a Samsung Galaxy S21 Ultra gyorsabban fogadta és kezelte az LTE jeleket, mint a Google Pixel 6 Pro. Ezek a teszteredmények a T-Mobile és a Verizon szolgáltatók esetében is hasonlóan zárultak. 

 

 

A tesztek során az LTE, 5G és az 5G UWB közötti váltások a Google Pixel készülékkel egy percbe is beleteltek a Verizon szolgáltatónál. A Google Pixel 6 viszont jobban kezelte a Samsung Galaxy S21-nél az alacsonyabb térerő esetében a kapcsolatot.

A tesztek kimutatták, hogy a Google Pixel 6 készülék Exynos modeme szinte mindenben lassabb a Samsung Galaxy S21 Qualcomm modeménél. Emiatt lehet, hogy a Samsung és az Apple a zászlóshajók esetében meghagyta a Qualcomm modemeket az Egyesült Államokban.

 

Forrás: Android Police
Kommentek megjelenítése