A Samsung elkezdte kijavítani a Galaxy S21 akadozását

Tech Hírek   |   2021.11.25 - 13:48   |   Írta: Máté Gergő   |   250
25. nov A Samsung elkezdte kijavítani a Galaxy S21 akadozását

A Samsung Galaxy S21 felhasználói felülete a kezdetek óta akadozik.

A dél-koreai gyártó manapság sokkal hamarabb képes javításokat készíteni a kezelőfelülethez, mint a Touchwiz idejében. A Samsung a One UI 4 béta verzióját is képes volt a Samsung Galaxy S21-es készülékhez kiadni az Android 12 Release Candidate-tel egyidőben. A One UI 4/Android 12 frissítés néhány hónappal a béta verzió debütálása után történt meg november közepén. Azonban a jelenlegi verzió szétterjedése óta ismét akadozásról számoltak be a felhasználók.

Az egyik legjelentősebb bug a Samsung Galaxy S21 kijelzőjét 60Hz-es képfrissítésre állította, ami bosszantó scroll-ozási élményhez vezetett. A felhasználók természetesen nem hagyták szó nélkül a rossz tapasztalataikat. Az Android 12 jobb teljesítményt és gördülékenyebb animációkat ígért, de a Samsung Galaxy S21 felhasználói ebből nem sokat láttak. A jelenség csak a Snapdragon chip-pel szerelt Samsung Galaxy S21 készülékeket érinti, az Exynos-os modelleknél nem jellemző ez a hibajelenség.

Egy új, BUK9 nevű firmware frissítéssel a Samsung Galaxy S21 akadozása megszüntethető, ezt egyelőre csak a Verizon felhasználók tölthetik le. A második One UI 4 és Android 12-es frissítés segítségével a készülék 120Hz-es képfrissítésen marad. A frissítés után viszont néhány felhasználó jelezte, hogy csak a Samsung applikációkban szűnt meg a scroll-ozásnál előforduló jelenség. Az olyan applikációkban, mint a Discord és a Twitter továbbra is akadozik a Samsung Galaxy S21. Reméljük, hogy a végleges frissítéssel teljesen kijavítják ezt a bosszantó hibát.

Forrás: Android Police
Kommentek megjelenítése