Galaxy Buds teszt - [videó]

Tesztek   |   2019.06.24 - 18:26   |   Írta: ARPII   |   348
24.júnGalaxy Buds teszt - [videó]

Az eddigi legjobb vezeték nélküli fülhallgató.

 

Külsőleg szerintem egy meglehetősen dizájnos terméket kapunk, mind a tok, mind pedig a fülesek esetében. A tok hosszúkás kapszulaformát kapott, ami kényelmesen elfér az ember zsebében. Hátul találunk egy USB-C portot amin keresztül tölthetjük az eszközt, azonban ennek nem ez az egyetlen módja. Ugyanis a Galaxy Buds már képes vezeték nélküli töltésre is, amit egy kis LED jelez számunkra. Megmondom nektek őszintén, mióta megvan a füles egyszer sem töltöttem kábellel, hiszen annyival egyszerűbb rárakni a töltőpadra mikor hazaérek a munkából. Kis negatívum a tokkal kapcsolatban, hogy nem valami strapabíró, nekem pár hét alatt eléggé karcos lett, pedig nem csináltam vele semmi különöset. Illetve én a Samsung feliratot sem tettem volna fel a tokra, de lehet hogy valakinek ez tetszik.

 

A párosítás rendkívül egyszerű főleg ha Samsung telefonunk van, ugyanis így elég ha csak felnyitjuk a tokot, és a mobilunkon elő is ugrik a párosítási lehetőség. Innentől kezdve amint elővesszük a Budsot egyből csatlakozik majd a telefonunkhoz, ami egy remek funkció. A fülhallgatót különböző gesztusokkal vezérelhetjük, amik egyébként személyre is szabhatóak. Alapvetően egy koppintással indíthatjuk vagy állíthatjuk meg a lejátszást, kettővel előre, hárommal pedig visszaléptethetünk egy számot. Hosszú nyomás esetén előhívhatjuk a Google Asszisztenst vagy akár a hangerőt is szabályozhatjuk, így ha az egyik oldalon tartjuk nyomva az ujjunkat akkor hangosodni, ha pedig a másikon akkor halkulni fog a zene. Emellett azt is beállíthatjuk a Galaxy Wearable alkalmazáson belül, hogy a fülhallgató milyen hangokat emeljen ki, legyen szó a magasakról, vagy akár a mélyekről. Amennyiben pedig elhagynánk az egyiket, az esetben beállíthatjuk hogy hangosan sípoljon, így ha a közelünkben van, akkor könnyebben megtalálhatjuk.

 

Kényelmi szempontból nekem nagyon jól illeszkedett a füles, se nem lötyögött se nem nyomott. Ami pedig érdekes hogy nem az agybadugós rész tartja a fülemben az eszközt, hanem a belső részén lévő kis szárny, ami sokkal kellemesebb érzés. Hangzás terén sem mondhatok rá egy rossz szót sem, nagyon szépek a mélyek, és tiszták a magasak is. Illetve én magamnak bekapcsoltam a basszus kiemelést, ami által még jobban a saját ízlésemhez tudtam szabni, amiért nagy pacsi a Samsungnak.

 

Ár tekintetében kicsit sokallom ugyan a 40 000 forintot, de nem tudnék mondani még egy ilyen fülhallgatót ami ennyire jó lenne. Nekem személy szerint az Apple AirPods-nál is jobban tetszik, jobban szűri a külső zajokat és a hangzása is kielégítőbb. Arról nem is beszélve, hogy a 2. generációs Apple füles 50%-al drágább, vagyis 60 000 Ft-ba kerül, amennyit én sosem adnék ki egy fülhallgatóért. Véleményem szerint a Galaxy Buds-al a Samsung utol tudta érni az Apple-et, a kedvezőbb árazást tekintve pedig le is hagyta. Arról nem is beszélve, hogy a Galaxy S10 előrendelők még Magyarországon is ingyen kaphattak Galaxy Buds-ot a telefonjuk mellé, ami egy nagyon szép gesztus volt a cégtől, nem mellesleg meg is dobta a termék népszerűségét.

 

Kapcsolódó cikkek:
Kommentek megjelenítése