Galaxy S10+ 50 000 Ft-ért? [videó]

Tesztek   |   2019.07.12 - 22:06   |   Írta: ARPII   |   6174
12. júl Galaxy S10+ 50 000 Ft-ért? [videó]

Kipróbáltuk milyen egy 50 000 Ft-os Galaxy S10+.

A doboz egészen jól néz ki, azzal a kis hibával, hogy még a Galaxy S8/9 dizájnával készült. Minden bizonnyal akkor csinálták a replikát amikor még nem lehetett tudni az újdonsült Galaxy dobozának kinézetét. Ha jól tudom akkor a Samsung Pay sem szerepelt sosem a dobozokon, legalábbis kis hazánkban biztos. A hátoldal egészen jól néz ki, meglehetősen merész ígéretekkel, úgy mint a Szuper Lassítás, vezeték nélküli töltés, vagy csak az írisz szkenner, de ezekre majd később kitérünk, nézzük meg mit találunk a dobozban. Amennyiben lehúzzuk a felső borítást, az esetben megkapjuk a szokásos mágnesesen záródó fedeles dobozt ami nagyon igényes, ezek alapján még el is hinném, hogy eredeti a mobil.

Ha viszont kinyitjuk a fedelet, akkor már kevésbé bizalomgerjesztő dolgok fogadnak minket. A rövid leírás alatt megpillanthatjuk a mobilt egy mintás fóliával, szerintem itt már a kevésbé szakavatottaknak is elkezd bűzleni a dolog. Több sebből is vérzik a dolog, ugyanis a hangerőszabájozó és a bekapcs gombunk egy oldalon helyezkednek el, Bixby gombot pedig nem kapunk. Valamint a fő gombunk körül találunk egy igényes kis műanyag keretet, ami nem tudom mi célt szolgál. A hátlap színe meglepően jó, ha a fénybe tartom akkor ugyan úgy látszik hogy színjátszós, mint az eredeti modellé. A Galaxy S10+ felirat viszont már nem ismerős, illetőleg a kamerakivágás is érdekes. Továbbhaladva a dobozon, a Mate 20 Pro kivágású műanyagtálca alatt találunk egy bezacskózott szilikon tokot, ami a klónra tökéletesen illeszkedik, a valódi mobilra viszont már annál kevésbé. Ezek után jön még egy hálózati töltő, egy USB-C USB kábel, és egy Samsung füles, ami igen csak régi időket idéz, ugyanis a Samsung már régóta AKG füleseket ad a csúcsmobiljai mellé. Kapunk még egy SIM tűt is és ezzel ki is fújt a dobozunk.

Na de vegyük le a fóliát és kapcsoljuk be ezt a szörnyeteget. A boot logo teljesen rendben van és az ikonok is jól néznek ki a főmenüben. Térjünk is vissza azokra a merész igéretekre. Előszőr nézzük meg a kameránkat, itt egy rendkívül silány minőségű alkalmazáson keresztül készíthetünk középszerűnek sem mondató képeket, szuperlassításnak pedig nyoma sincsen. A vezeték nélküli töltésen meglepődnék ha lenne, de nem kellett csalódnom, ez is csak papíron működik. Az írisz szkenner már csak azért is érdekes mivel az S10 szériában már jelen sincs, így ez a telefon elméletileg itt többet tud mint az eredeti modell. Persze itt sem volt másképp a dolog, csupán egy egyszerű, nagyjából Android 4.4-es fotó alapú feloldást kapunk, ami ráadásul nem is valami gyors. Ezen felül van kijelzőbe épített ujlenyomatolvasónk is, ami bármilyen érintésre felold, történjen az ujjal, könyökkel, vagy akár orral is. Tulajdonképpen elegendő ha az érintőpanelhez hozzáérintünk bármilyen tárgyat ami képes vezetőként funkcionálni.

 

 

Mindent összevetve azt tudom mondani, hogy ez egy igencsak gyenge másolat, se külsőleg se belsőleg nem közelíti meg az eredeti készüléket, pedig ennyi pénzért már elvárna valamit az ember. Így hogy még kinézetre sem hasonlít a mobil a valódi Galaxy S10-re, egyáltalán nem tudom nektek ajánlani a megvásárlását. 50 000 Ft-ért már sokkal jobb mobilokat tudtok kapni, ami ugyan nem fog hasonlítani egy negyed milliós okostelefonra, de legalább lesz rajta rendes ujjlenyomatolvasó vagy pár működő alkalmazás.

 

Kapcsolódó cikkek:
Kommentek megjelenítése