Power bank 18W-os gyorstöltéssel - [videó]

Tesztek   |   2019.07.30 - 23:19   |   Írta: ARPII   |   1802
30. júl Power bank 18W-os gyorstöltéssel - [videó]

Manapság már nem kell otthon maradni, ha gyorsan szeretnénk tölteni a telefonunkat.

 

A külsővel nem húznám az időtöket, alapvetően egy fém borítást kapunk ami esetemben sötétszürke színű, az eszköz tetején pedig egy gumírozott felület segít abban hogy ne csúszkáljon a mobil amikor vezeték nélkül töltjük. Egyéb esetben ez a rész lehet alul is, így nem fog karcolódni a powerbank ha letesszük az asztalra. Portok terén kapunk egy USB-A és egy USB-C bemenetet, így a vezeték nélküli töltést is számba véve, összesen három eszközt tudunk egyszerre tölteni a kicsikével, ami szerintem több mint elég. Örülök hogy USB-C és nem micro-USB került a powerbankra mivel így egy kábellel kevesebbet kell hurcibálnom, plusz ezáltal gyorsabban is tölthető az eszköz. Összességében 10 000 mAh-nyi energiát képes eltárolni a power bank, ami még a nagyobb telefonokat is fel tudja tölteni nulláról akár kétszer is.

 

De térjünk is rá a töltési teljesítményre, a Xiaomi powerbankja akár Quickcharge 3.0-ra is képes egy megfelelő kábellel, ami ez esetben 18W-os gyorstöltést jelent, vezeték nélkül pedig elképesztő 10W-os töltésben részesíti a mobilunkat, ami elképesztő.

 

Gyakorlatba átültetve ez annyit jelent, hogy míg a fali gyorstöltőm 10 perc alatt nagyjából 12%-ot pumpál bele a telefonomba, addig a powerbank vezetékkel hozza ugyan ezt, vezeték nélkül pedig 7%-ot. Szerintem ezek eléggé lenyűgöző számok, főleg a vezeték nélküli, hiszen gondoljunk csak bele, pár éve ez még vezetékkel is jónak számított. A vezeték nélküli töltés legnagyobb előnye pedig az, hogy nem zár korlátok közé, lehet akármilyen telefonunk, elég ha a Qi szabványak megfelel. Nekem volt már hogy így segítettem ki egy iPhone-os barátomat, akinél éppen nem volt lighting kábel, viszont már lehetett vezeték nélkül tölteni a mobilját, így csak feldobta a power bank tetejére, és már töltődött is, amikor pedig éppen használni akarta akkor egyszerűen levette, majd visszatette ha már nem volt rá szüksége, és ezt bármilyen kábelhuzogatás nélkül. Ha az árat nézzük akkor nagyjából 12 000 Ft-ról beszélhetünk, amennyiért már lehet kapni nagyobb kapacitású powerbankokat is, de azok nem fognak ilyen gyorsan tölteni, pláne nem vezeték nélkül. Így mindenki döntse el magának, hogy mi neki a fontosabb. Amennyiben Nektek is megtetszett ez a power bank, az esetben ezen a linken tudjátok beszerezni.

 

Kapcsolódó cikkek:
Kommentek megjelenítése