Xiaomi Amazfit Pace vs Ticwatch Pro - [videó]

Tesztek   |   2019.09.15 - 17:58   |   Írta: ARPII   |   690
15. szept Xiaomi Amazfit Pace vs Ticwatch Pro - [videó]

Két remek óra, de melyik a jobb, és kinek?

 

Külső

Kezdjük talán a külsővel, méreteket tekintve az Amazfit Pace egy 1.34 colos 320x300 pixel felbontású LCD kijelzővel rendelkezik, ami transzreflektív, így remekül látszik nagy napsütésben is. Emellett a Ticwatch Pro egy 1.39 colos 400x400 pixel felbontású AMOLED megjelenítőt kapott, ami fölött egy LCD kijelző helyezkedik el, ami nagyon energiatakarékos és szintén jól látszik világos közegben is. Meglepődtem amikor láttam, hogy csak ekkora a méretkülönbség a két kijelző között, mivel ránézésre sokkal többnek tűnik. Persze egy kicsi óránál ennyi is sokat számít. Ami viszont nagyon szemet szúrt az a felbontás, a Pace-en ugyanis közelről szabad szemmel is látni lehet a pixeleket, ami néha zavart főleg a versenytárs után.

 

Ha összességében nézzük a két órát akkor nekem jobban tetszik a Ticwatch, komolyabb és elegánsabb megjelenése, a számozott lünetta és a bőrszíj miatt. Bár azt se felejtsük el, hogy a Xiaomi felső része kerámiából készült, ami szintén remek anyag, valamint rendkívül strapabíró is. Illetve mindkét óra más közönséget céloz meg, a Xiaomi egy sportos, míg a Ticwatch egy elegánsabb vonalat képvisel, így nem feltétlenül lehet őket összehasonlítani ilyen szempontból.

Gombok terén a Ticwatch egyel többel rendelkezik, ez pedig teljesen személyre szabható, ami nekem egy óriási plusz volt, mivel így rengeteg időt tudtam spórolni egy-egy alkalmazás megnyitásánál. A hátlapon pedig mindkét óra rendelkezik pulzusmérő szenzorral, ami manapság már alapnak számít. Üzemidő téren kettő bajnokunk is van, ami egy kis magyarázatot igényel. A Ticwatch Pro ugyanis rendelkezik egy Essential móddal is, amiben 30 napig képes kibírni egy töltéssel. Ilyenkor láthatjuk a pontos időt, a dátumot, a lépésszámunkat, és akár a pulzusunkat is, de ennyit és semmi többet, ez tulajdonképpen egy fél okos mód. Ami viszont azért jó, mivel így szinte képtelen lemerülni az óra, ami sajnos az Xiaomival velem egy párszor már megtörtént, ilyenkor pedig nagyon kellemetlen, hogy nem tudom látni az időt, aminek a mutatása alap feladata lenne egy órának. Ahol viszont a Pace jeleskedett, az a teljesen okos mód, ugyanis itt 4-5 napot is kibírt, ha pedig folyamatosra volt állítva a pulzusmérés és aktívabban használtam, akkor is simán bírta 3-4 napig, ami egy kiemelkedő eredmény, tekintve hogy a Ticwatch 2-3 napig bírta lightosabb használat mellett, komoly igénybevétel esetén pedig 1,5 nap után kellett töltőre raknom. Azt is érdemes megemlíteni, hogy mindkét óra képes állandóan mutatni az időt, a Pace a színes LCD kijelzőjén, a Ticwatch pedig a monokróm LCD paneljén, amire nem sok óra képes amellett, hogy több napig is kibírja.

 

Szoftver

Szoftveres téren elég nagy eltérés van a két eszköz között. Hiszen a Xiaomi a saját operációs rendszerét használja, ami nekem abszolút tetszett, jól átlátható a menü, könnyen kezelhető, és a telefonos alkalmazás is remek. Azonban össze sem hasonlítható a Ticwatchon futó WearOS-el, ami a Google okosórás szoftvere, tulajdonképpen egy Android órára. A legnagyobb különbség az alkalmazásokban nyilvánult meg, ugyanis a Ticwatch-on szinte minden appot megkapunk ami a telefonunkon is fut, például a Spotify, Messenger, Google Maps, valamint az óra sokkal függetlenebb a telefontól, szóval ha be szeretnék valamit állítani az órán, akkor azt meg tudom tenni az órán, nem kell elővennem a telefonos alkalmazást, ami egy nagy előny. Fontos hozzátenni, hogy Ticwatch-on, ha képet kapok valakitől, akkor azt meg tudom nézni az órán is, míg az Amazfit-en nem. Ha pedig válaszolni szeretnék, akkor hang alapú diktálással erre is van lehetőségem, igaz egyelőre csak angolul. Illetve az sem elhanyagolandó, hogy a Ticwatch-on a telefonomon lévő képeket is megnézhetem, ami igen jól tud jönni bizonyos helyzetekben.

 

Funkciók

Ha a jövőről volt szó, akkor régen elképesztő dolgokat képzeltek el az emberek, autók amik magukat vezetik, önbefűzős cipők, vagy hogy az óránkon keresztül beszélhetünk valakivel. Ja várjatok, ezek már mind léteznek, az egyik pedig itt van nálam. Mind a két órával képesek vagyunk elutasítani a hívásokat, a Ticwatch-csal pedig még fel is tudjuk őket venni, amennyiben Bluetooth távolságon belül vagyunk. Így egy egész telefonbeszélgetést képesek vagyunk lebonyolítani az órán. Ha pedig el akarnánk menni futni, vagy biciklizni a telefonunk nélkül, akkor ez sem akadály, ugyanis mindkét órában van beépített GPS, így rögzíteni tudjuk majd az adott sporttevékenységünket. Amin nagyon meglepődtem, az a rezgőmotor, ugyanis a Xiaomi ebben szerintem kiemelkedően jó, nincsen semmi hangja, ahogy kell, csak a rezgést érzem. Míg a Ticwatch-nál nem mondom hogy rossz lenne, de ennyi pénzért igenis kevés amit nyújt.

 

Összegzés

Szerintem mind a két órának megvan a maga közönsége. Az egyik egy középkategóriás sportóra, pár okos funkcióval, míg a másik egy vérbeli felsőkategóriás luxus óra. Ár tekintetében is különböznek, az Amazfit ugyanis 30 000 Ft körül már a Tiétek lehet ezen a linken, míg a Ticwatch Pro-ért nagyjából 80 000 Ft-ot kérnek és akár Magyarországon is megvehetitek ezen a linken. Szerintem mind a két óra korrekt árazást kapott, különösen a Pace. A Ticwatch már nyilván egy felsőbb kategóriát képvisel, ahol merészebben dobálóznak a számokkal, de még itt sem szálltak el, valamint tényleg azt tudom mondani, hogy szerintem ez a legjobb Androidos okos óra. Persze lehet hogy nem mindenkinek, ezt döntsétek el Ti magatoknak. De a Google WearOS, és a dupla kijelző kombó szerintem verhetetlen, arról nem is beszélve, hogy nagyon mutatós is, nem feltétlenül mondaná meg róla az ember, hogy okos óra. Ha esetleg többet szeretnétek tudni a két óráról, akkor lent a kapcsolódó cikkeknél mindkettőről találtok egy részletes tesztet.

Ti használtok valamilyen okos órát? Írjátok meg nekünk kommentben!

 

Kapcsolódó cikkek:
Kommentek megjelenítése