S Pen – Parasztvakítás, vagy zseniális kiegészítő? - [videó]

Tesztek   |   2019.09.23 - 20:12   |   Írta: ARPII   |   3227
23. szept S Pen – Parasztvakítás, vagy zseniális kiegészítő? - [videó]

Megnéztük tényleg olyan jó-e a Samsung tolla, mint ahogy azt Ők állítják.

Most nem csak az új Note 10-es S Penről lesz szó, hanem általánosságban járjuk körbe ezt a kiegészítőt, mivel nem sokan tudják hogy mire is képes pontosan. ARPII videójában egy részletes bemutatót is láthattok az S Pen okosságokról.

 

Jobb mint egy sima érintőceruza?

Ez nem is kérdés, össze sem hasonlítható. Sokkal könnyebb, kisebb, mindig ott van nálad, és jobban siklik a kijelzőn mint az általában gumi fejű érintőceruzák. Valamint a Note 9 óta akkumulátort is kapott, így egy kis távirányítóként is funkcionál, jó pár okos funkcióval, de erre majd később kitérek.

 

Mivel teszi könnyebbé a mindennapjaimat?

Amikor megvettem a telefont azt hittem hogy majd csak akkor veszem elő a tollat, amikor a speciális funkcióit akarom használni. Viszont nagyon meglepődtem, ugyanis amikor éppen nem fél percig használtam csak a mobilt, hanem huzamosabb ideig, akkor sokkal szívesebben használtam tollal, jobb volt vele Instagramot nézegetni, Facebookozni, vagy egyéb mindennapos dolgokat csinálni. Kevesebbet takar ki a kijelzőből mint az ujjam, és nem is zsírozza össze. A zene vezérlés funkció zseniális, sokszor használom a mai napig is, sokkal egyszerűbb egyet klikkelni a tollal, mint lehúzni a gyorselérési eszköztárat és ott léptetni vagy megállítani a zenét.

 

Speciális S Pen funkciók

Itt nem fogom felsorolni az összes létező S Pen minialkalmazást, csupán azokat amiket napi szinten használtam, és hasznosnak érzek. Szerencsére pozitívan kellett csalódnom, ugyanis az alkalmazások nagy része segített, nem pedig csak egy mondvacsinált haszontalan app volt.

 

Smart Select

Ezzel a funkcióval a screenshotoknál tudom állítgatni, hogy mekkora területet szeretnék rögzíteni, ami még nem egy nagy extra, viszont utána ki tudom tűzni a kijelzőmre ezt a fotót és mondjuk válaszolni egy emailre. Akár ki is vonhatom belőle a szöveget, ami nagyon hasznos, valamint ez akkor is működik, hogyha egy képet screenshot-olunk le és nem egy szöveget.

 

Fordító

Elég sokat szoktam olvasni angolul, és ha éppen nem tudok egy-egy szót, akkor nem kell kilépnem és megnyitni a fordítót, majd beírni az adott szót, egyszerűen csak odatartom a tollat a szó fölé és már fordítja is. Ez remek lehet azoknak is, akik éppen most kezdtek el nyelvet tanulni.

 

Glance

Ez volt még az a speciális funkció, amit sokat használtam, mivel így egy pillanat alatt tudtam váltani két alkalmazás között. Egyszerűen csak kiválasztottam egy appot, és így az bekerült a kijelző  alsó sarkába, így meg tudtam nyitni egy másikat is. Majd ha mégis szükségem volt az előzőre, akkor csak fölé tartottam a tollat és ismét megnyílt, és tudtam benne garászdálkodni, majd ha szerettem volna visszatérni a másikhoz, akkor csak egyszerűen eltartottam a tollat a kijelző felől.

 

Screen Off memo

Amint meglett a Note 10, talán ez volt az első dolog amit kipróbáltam, és nagyon tetszett. Alapvetően is imádom az Always on Screent, így viszont sokkal hasznosabb lett, hiszen bármilyen kis jegyzetet vagy emlékeztetőt fel tudok rá írni.

 

Gesztusvezérlés S Pennel

Először azt hittem hogy buktam ezt a lehetőséget, aztán rájöttem hogy egy speciális mozdulattal 100%-ban működik. Nem kell valami elképesztően nagy mutatványra gondolni, egyszerűen csak egy gyors mozdulattal kell felsuhintani a kiejlző aljáról. Amit viszont nem tudtam, és kicsit zavart, az a csippentéses nagyítás, hiszen ehhez kettő ponton kell megérinteni a kijelzőt, ha pedig már ott volt a ceruza, akkor értelemszerűen nem érzékelte az ujjamat, hiszen azt hitte hogy véletlenül értem hozzá. Örülnék, ha a jövőben ezt meg tudnák oldani egy gombos, vagy air gesture-ös gesztussal.

 

Mennyivel jobb a Note 9 S Penjénél?

Több szenzor van benne, amivel levegőben történő (air gesture-zel) is lehet irányítani a telefont, nem csak gombnyomással. Bevallom nektek őszintén, az air gestures-t egyszer sem használtam, kipróbáltam amikor megvettem a telefont, és ennyi. Egyébként nagyon pontos és szinte mindig felismeri a gesztust amit csinálok, kivéve a kamera alkalmazásban lévő zoom-olást, szóval nem emiatt nem használtam. Egyszerűen nem volt olyan szituáció, amikor könnyebb lett volna ezt használni a kezem helyett, a gomb viszont egy jó frissítés volt tavaly, azt sokat használom. Összességében az idei frissítést kicsit parasztvakításnak érzem, hacsak nem jönnek ki valami használható funkcióval egy szoftverfrissítéssel. Így ha valaki csak emiatt szeretne váltani, akkor nem bátorítanám.

 

Reméljük minden oldalról körül tudtuk járni a Samsung okos ceruzáját, és most már Ti is többet tudtok róla. Ha esetleg maradt bennetek megválaszolatlan kérdés, akkor nyugodtan tegyétek fel a kommenteken belül.

 

Kapcsolódó cikkek:

 
Kommentek megjelenítése