Okos óra, ami mindent is tud – Lametric Time [videó]

Tesztek   |   2019.11.05 - 22:04   |   Írta: ARPII   |   390
05. nov Okos óra, ami mindent is tud – Lametric Time [videó]

Egy szuper kiegészítő, ami többre képes mint gondolnánk.

 

Külsőleg a Lametric Time egy eléggé letisztult dizájnt kapott. A kijelzőn matt borítást találunk, ami elképesztően jól néz ki, ráadásul így egy világos helységben is jól látható. Az első dolog, amivel kapcsolatban szkeptikus voltam, az az volt hogy vajon zavarni fog-e alvás közben. Szerencsére került bele egy fényérzékelő szenzor is, aminek segítségével alkalmazkodik a külső fényekhez, így tud világosabb vagy sötétebb is lenni. Este pedig csak az időt jeleníti meg, és azt is csak nagyon halványan, nehogy zavarjon minket alvás közben. Azonban, ha szeretnénk akkor az alkalmazásban ezt is átállíthatjuk, vagy teljesen ki is kapcsolhatjuk. A készüléken jópár gombot találunk, felül a különböző módok között tudunk lapozni, oldalt pedig egy bekapcsoló és két hangerőszabájzó gombot találunk. Bizony ám, hiszen ezzel a kicsikével zenét is lehet hallgatni, persze nem ez a fő funkciója, így ettől ne várjunk sokat, egy munkahelyen viszont kiváló szolgálatot tud nyújtani mint rádió.

 

Na de nézzük az alkalmazásunkat, ugyanis enélkül nem jutunk messzire a Lametric-kel. Itt rendkívüli részletességgel tudjuk személyre szabni hogy milyen információkat szeretnénk látni, és hogy hogyan. Az időjárásnál például beállíthatjuk, hogy pontosan mire vagyunk kíváncsiak, legyen az a hőmérséklet, a szélsebesség, a légnyomás és így tovább. Természetesen a kívánt mértékegységeket is meg tudjuk adni. Az alkalmazások között találunk még rádiót, stoppert és időzítőt. Innentől pedig ránk van bízva, hogy mit választunk a többszáz lehetőség közül. Külön kategóriák szerint is válogathatunk, ha nem tudjuk mit is szeretnénk pontosan, de ha igen akkor rá is kereshetünk az adott alkalmazásra vagy kifejezésre. Mi a Facebook és Instagram oldalunkat állítottuk be, valamint a YouTube csatorna sem maradhatott ki a sorból. Ezeknél a közösségi média oldalaknál megszabhatjuk, hogy pontosan hogyan írja ki a követő számunkat, illetve hogy mutassa-e az oldal nevét. Ezek mellett vicces hangokat is beállíthatunk, amik akkor szólalnak majd meg, ha szereztünk vagy elvesztettünk egy követőt. Ezek mellett nyomon követhetjük a Bitcoin árfolyamot, a Twich követőinket, vagy akár hallgathatunk Chuck Norris vicceket is, de a lista szinte végtelen.

 

De kinek is való egy ilyen kütyü? Leginkább cégeknek, vállalkozóknak és tartalomgyártóknak, akiknek jól jöhet egy kis motiváció, amikor ránéznek az egyre növekvő követőtáborukra. De ha csak szükséged van egy minőségi órára, ami ilyen jópofa dolgokra is képes, akkor sem fogsz csalódni ebben a szerkezetben. Ritkán mondok ilyet, de a Lametric Time egy szinte tökéletes eszköz, hibátlanul működik, igaz hogy nem egy magfizika amit csinál, de azt mindig jól teszi. Az egyetlen probléma csupán az árazás, ugyanis $200-ba kerül, kis hazánkban pedig 79 980 Ft-ért juthattok hozzá a Stylebolt jóvoltából. Ha viszont úgy döntötök, hogy vesztek egyet, akkor garantálom, hogy nem fogtok benne csalódni, mert tényleg hibátlanul működik, és zseniálisan lett kivitelezve az egész, mind szoftveres mind hardveres téren.

 

Kapcsolódó cikkek:
Kommentek megjelenítése