Galaxy Note 10+ - Gyakori Kérdések [videó]

Tesztek   |   2019.11.25 - 12:38   |   Írta: ARPII   |   639
25. nov Galaxy Note 10+ - Gyakori Kérdések [videó]

Ezeket kérdezték legtöbben a Samsung új üdvöskéjéről.

Egy jó ideje kinn van már a Galaxy Note 10+, de még mindig vannak dolgok, ami érdekli a nagyérdeműt. ARPII most megkérdezte a nézőit, hogy mire kíváncsiak leginkább a mobillal kapcsolatban, és jó párat meg is válaszolt a kérdésekből, amit az alábbi videóban láthattok.

 

Az a bizonyos kamera kivágás

A legtöbb kérdés a holepunch megoldással kapcsolatban érkezett, ez az S10-nél is egy gyakori kérdés volt. Meg kell mondjam, engem egyáltalán nem zavart egyik mobilnál sem ez a kivitelezés. Sokkal esztétikusabb, mint egy notch, alig észrevehető, habár a Note 10-nél többször észrevettem hiszen       középen jobban szem előtt van.

 

Mit hiányolok belőle?

Szerintem mindent beleraktak a mobilba, amit csak lehetett, egy dolog volt csak amit lehet kevesen ismertek és én szívesen láttam volna a Note 10-ben. Ez nem más mint a nyomás érzékeny szélek, amit a Google Pixel-nél is láthattunk már korábban. Ennek segítségével, ha megszorítjuk a telefont, akkor előhívhatjuk Google Asszisztenst, vagy megnyithatunk egy tetszőleges alkalmazást. Sajnos ez a fícsör kevés mobilban van benne jelenleg, de én örülnék ha elterjedne. Amit viszont nagyon hiányolnék ha át kéne költöznöm egy másik készülékbe, az az S Pen lenne. Ez szintén egy olyan dolog ami kevés telefonban megtalálható, azonban nagyon hasznos.

 

Szükséges és használható-e egy ekkora mobil?

A telefonok évről évre felszednek magukra pár colt, ami 2019-re már súrolja a 7 inch-et is. Én már kicsit túlzásnak tartom a Note 10+ méreteit, igaz hogy nem sokkal nagyobb mint az S10, de a szögletes sarkok miatt kevésbé kényelmes a fogása. Emellett én teljesen jól elvoltam vele, a OneUI-nak hála sokszor elég volt egy kéz is a használatához, de azért közel sem nevezném egy kezes mobilnak. Tartalom fogyasztásra viszont tökéletes, akár egy hosszabb videót, vagy sorozatrészt is szívesen megnézek rajta.

 

Miben jobb, mint egy S szériás mobil?

A legszembetűnőbb különbség a méret, ami idén is jelentős volt, 0,4 col a különbség ami nagyon is sok. Emellett ott az S Pen, ez évről évre okosabb lesz és nagyon is hasznos kiegészítő akár a mindennapokban is. A töltési teljesítményünk idén megtriplázódott, ami egyszerűen elképesztő (15W-ról 45-re ugrott a Samsung.) Ha szeretnétek többet megtudni arról, hogy miben különbözik a Galaxy S10+ és a Galaxy Note 10+, akkor olvassátok el a külön erről készült cikkünket.

 

Meddig bírja az akkumulátor?

Ez egy nagyon fogós kérdés, hiszen egy autónál sem tudjuk megmondai, hogy pontosan mennyit fog vele fogyasztani valaki, hiszen ezt  rengeteg minden befolyásolja. A gyártók mindig egy nagyon kecsegtető számot adnak meg, ami általában labor körülmények között helytálló, a való életben viszont már kevésbé. Én eléggé komolyan használom mobilomat, a Bluetooth mindig be an rajta kapcsolva, az okos órám miatt, illetve legtöbbször mobil internetet használok, amik nem kicsit befolyásolják az akkumulátor merülését. Ezek mellett én legalább 5, és legfeljebb 7 óra kijelző időt tudtam kihozni a kicsikéből egy töltéssel. Ez szerintem bőven elég egy napra a legtöbb embernek. (A lenti képen töltöttem bele már egy kicsit este.)

 

Mennyivel tud többet az új S Pen?

A Note 9-nél kapott egy akkumulátort a Note dedikált tolla, ami egy nagy ugrás volt az elődökhöz képest, hiszen így egy kis távirányítóként is tudtuk használni. Idén már nem volt akkora fejlesztés ezen a téren, legalábbis én nem használtam szinte egyáltalán. Amiről itt szó van, az a gesztus vezérlés, aminek segítségével különböző mozdulatokkal vezérelhetjük a telefont. Ezek többsége teljesen jól működik, azonban én egyszerűbbnek láttam megnyomni egy gombot a mobilon minthogy hadonásszak az Pen-nel. Az Samsung okos ceruzájáról szintén készült egy részletes cikkünk amit itt találtok, ebben mindent elmondunk amit tudni szeretnétek erről a kis csodáról.

 

Mennyire alkalmas rajzolásra?

Én nagyon szeretek rajzolni ,ha az időm engedi, és ezért is voltam kíváncsi a Note élményre. Azt kell mondjam nem csalódtam, nagyon jól működik együtt a két eszköz, simán csúszik a kijelzőn a toll, és így meglehetősen szép rajzokat tudunk készíteni. Így, ha valaki emiatt fontolgatja egy Note vásárlását, akkor csak bátorítani tudom.

 

Fagyott-e le valamikor?

Szerencsére az S8 óta nincsenek ilyen tapasztalataim Droidos mobilokkal, a Note 10 pedig egy új szintre emeli a játék élményt és a telefon használatát. A 12 GB RAM napról-napra meglep, olyan alkalmazásokat tudok megnyitni, amiket reggel használtam utoljára, és nem kell egy pillanatig sem várnom, hogy ott folytassam ahol elkezdtem.

 

Reméljük sok bennetek is felmerülő kérdést meg tudtunk válaszolni, ha viszont maradt még bennetek tudásvágy, akkor nyugodtan írjátok meg kommentben, hogy Ti mire vagytok kíváncsiak Note 10+-al kapcsolatban.

 

Kapcsolódó cikkek:
Kommentek megjelenítése