Galaxy Note 10+ - 3 hónap után [videó]

Tesztek   |   2019.12.27 - 16:00   |   Írta: ARPII   |   308
27. dec Galaxy Note 10+ - 3 hónap után [videó]

Most kiderül milyen a legfrissebb Samsung negyed év után.

Nem is olyan rég jelent meg a Galaxy Note 10+, a Samsung jelenlegi csúcskészüléke. Három hónap után úgy gondoltuk, hogy beszámolunk Nektek a tapasztalatainkról, ARPII  videójában pedig egy részletes beszámolót is láthattok a tapasztalatairól.

 

Dizájn

Szerintem már mindenki tudja, hogyan is néz ki ez a mobil, most nem is erről szeretnék beszélni. Sokkal inkább arról, hogy az új forma mennyire volt funkcionális a hétköznapokban. Véleményem szerint ez a méret már túlzás, egy kézzel lehetetlen rajta megcsinálni mindent, de szerintem ezzel nem mondok újat. Ami leginkább nem tetszett az S10+ után, az a szögletes kialakítás, emiatt sokkal kényelmetlenebb volt kézben tartani és használni a mobilt, de a gigászi kijelző kárpótolt mindenért. A kamerakivágásról pedig annyit tudok mondani, hogy egy nap után már észre sem vettem, igaz kevésbé tetszik mint az S10 oldalsó megldása.

 

S Pen

Többek között azért váltottam erre a mobilra, mert meg akartam tapasztalni az S Pen élményt. Azt kell mondjam tényleg egy hasznos kiegészítő, és minden mobilba kéne egy ilyen. Hozzátartozik az igazsághoz, hogy már nem használom annyiszor mint régen. Nagyjából egy hónapig tartott az az időszak, amikor konkrétan mindenhez elővettem, de még ma is elég gyakran szoktam használni, leginkább social média böngészésre. Az új távirányítós funkciók közül leginkább a zene vezérlésnek veszem hasznát, valamint volt hogy egy videó indexképét is így lőttem meg, mivel nem volt ott senki aki le tudott volna fotózni. Ezeken kívül a smart selectet szoktam még használni, szerintem egy zseniális és hiánypótló funkció, valamint ha külföldi cikkekeket olvasok, akkor a fordításhoz is elő szoktam kapni. Összességében azt tudom mondani, hogy sokkal jobban örülök hogy ez benne van a mobilban, mint mondjuk +200-300 mAh extra akksi. Ha szeretnétek többet megtudni az S Pen-ről, akkor írtam hozzá egy dedikált cikket, amiben részletesen kivesézem.

 

Töltés

Meg kell mondjam, az S Pen után ez volt a leginkább tetsző újítás. Ugyan én csak a gyári 25W-os töltővel használtam, de már ez is bitang gyorsan töltött. 15 perc alatt nagyjából 27%-ot tudtam belepumpálni, ami elképesztően sok. Gyakran van az, hogy valahova sietnem kell, de tölteni már nincs nagyon időm, 5-10 perc csupán, és ilyenkor ez az akár plusz 20% életmentő lehet. Magáról az akksiról nagyon röviden annyit tudok mondani, hogy nem fejlődött sokat az S10+ után. Az extra méret adta plusz juice-t elvitte a nagyobb kijelző, így ugyan úgy 5-7 óra kijelzőidőt tudtam elérni vele, de fontos megjegyezni, hogy én eléggé agresszívan használom a telefonomat.

 

Kamera

Itt szintén csak az S10+-hoz tudok viszonyítani, és azt kell mondjam hogy az éjszakai módon kívül nem igen történt sok változás. Ezt viszont nem nagyon bánom, ugyanis már az S10-el is nagyon meg voltam elégedve. Az extra szenzorok annyi plusz lehetőséget nyújtottak, a széles látószögű lencsét a mai napig imádom, elképesztő képeket lehet vele készíteni. Természetesen még mindig van egy kis túlszaturáltság, ami a Samsung-ra jellemző, de ez engem személy szerint nem hogy zavar hanem még tetszik is, annak ellenére hogy kevésbé realisztikus. A fotók elképesztően részletgazdagok, jó a dinamika tartomány és egyszerűen csak jó rájuk nézni. Éjszaka ha lemegy a nap, akkor ugyan nem egy Huawei szintet kapunk, de abszolút megállja a helyét a kicsike, nem zajosak a képek, a részletek ott vannak és a színek is szépen visszajönnek. Volt hogy megkérdezték, hogy mivel készülnek a képeim az Instagram oldalamra, mert elég profinak néznek ki. Én pedig egyszerűen megmondtam, hogy a telefonommal csinálom az összeset, amin eléggé meglepődtek.

 

Ujjlenyomat olvasó

Szintén csak egy zseniális része a mobilnak, amit egy kicsit elrontottak. Ugyanis feljebb csúszott a szenzor és emiatt vakon nehezebb megtalálni, de szerencsére az Always on Display-en jelölve van a helye így ez meg van bocsájtva. Sebességben pedig nagyon meg voltam vele elégedve, sokat javult az S10-hez képest, gyorsabban is tanul és old fel.

 

Hardver

Sokszor elmondtam már, hogy az S8-am óta már nincsenek problémáim a Droidos mobilok teljesítményével, a Note 10-re pedig ez hatványozottan igaz. A 12GB RAM teszi a dolgát rendesen, néha már meg is ijeszt, hogy miket vissza tud hozni háttértárból. Játékok terén mindent simán elfuttatott max grafikán, és nem melegedett vagy laggolt egyszer sem. Belső tárhely téren pedig örülök, hogy már 256GB az alap mivel nekem több mint 20 000 képem és 1 000 videóm van a mobilomon, amiknek kell a hely. 

 

Összességében egy remekül megkomponált mobilról beszélhetünk, még így negyed év után is. A Note 10+ hozta az elvárásokat, sőt bőségesen meg is haladta azokat, nálam legalábbis biztos. Nektek mi a véleményetek a Galaxy Note 10+-ról, írjátok meg nekünk kommentben!

 

Kapcsolódó cikkek:
Kommentek megjelenítése