Samsung Galaxy Fold – első benyomások [videó]

Tesztek   |   2020.01.30 - 20:30   |   Írta: ARPII   |   383
30. jan Samsung Galaxy Fold – első benyomások [videó]

Ilyen volt a hajtogatható Samsung pár nap után.

Most már közel egy hete nálunk van a Galaxy Fold, így gondoltuk elmondjuk Nektek pár szóban, hogy milyen is egy ilyen mobilt nap mint nap használni. Mindenképpen azt ajánljuk Nektek is, hogy nézzétek meg élőben a ezt a csodát és próbáljátok ki, mert ez nem olyan dolog amit egy videó 100%-ban vissza tud adni.

 

Megjelenés

Elképesztően prémium a telefon anyaghasználata, itt nem spóroltak semmin. Olyan mintha egy műtárgyat tartanék a kezemben, egy teljesen új kategória. A külső kijelzőnk ugyan apró, de teljes értékű, mindent tudunk rajta csinálni. Én ennek ellenére inkább csak egyszerűbb dolgokat végeztem el rajta, mint például egy gyors üzenet írás, számológépezés és hasonlók. A Samsung rendszerének hála pedig ha kinyitjuk a nagy kijelzőt, akkor éppen ott tudjuk folytatni ahol a kicsin abbahagytuk. Ez a megjelenítő óriási és gyönyörű, kényelmes rajta gépelni és tartalmat fogyasztani. A sokak által emlegetett bemélyedés a hajtásnál tényleg ott van és ha bizonyos szögből nézzük, akkor látszik is. Engem viszont sosem zavart, olyan mint a hole-punch kivágás, pár perc után észre sem veszi az ember, ez viszont az óriási notch-ra a sarokban kevésbé igaz, azt azért kiszúrtam párszor. Visszatérve erre a kis mélyedésre, igaz hogy érezzük és néha látjuk is, de az óriási kijelző nyújtotta örömök ezt hamar elfeledtetik velünk. Valamint ne felejtsük el, hogy ez egy első generációs hajlítható mobil, szóval innen még bőven van hova fejlődni.

 

Tartalom fogyasztás, Játékok

A Fold itt jeleskedik igazán, szerencsére a legtöbb alkalmazás optimalizálva lett erre a szokatlan képernyő arányra. Egyedül az Instagram-nál volt számomra zavaró, hogy a Story-k alját és tetejét igen csak nagymértékben levágta a telefon és így sokszor értékes tartalom is kikerült a képernyőről. A játékok hihetetlenül jól futottak a 12GB RAM-mal, a nagy kijelző miatt pedig sosem kellett hunyorognom, átadhattam magamat a játék élvezetének. Valamint amikor a villamoson eszembe jutott, hogy szeretnék hazafele nézni egy filmet, akkor csak szétnyitottam és kezemben is volt egy kis mozivászon.

 

Összegzés

Minden tekintetben megemelem a kalapom a Samsung előtt, ők voltak az elsők, akik egy tényleg jól működő hajlítható okostelefont dobtak a piacra. Igaz nem tökéletes, ezt nem is állítom, de ezzel hogy ők az elsők, és szinte egyedüliek, óriási előnyhöz tudnak jutni a konkurenciával szemben. Én csak annak ajánlanám ezt a mobilt, akinek tényleg van fölös 700 000 Ft-ja, és igazi tech őrült. Mert hamarosan sokkal olcsóbb, jobb és megbízhatóbb ilyen mobilok érkeznek majd. Hatalmas öröm volt kipróbálni, érdekes és izgalmas koncepció, ha van rá lehetőségetek akkor legalább pár percig Ti is próbáljátok ki. Mit gondoltok, szerintetek ez lesz a mobilok jövője, vagy egy mellékvágány csupán? Írjátok meg kommentben!

 

Kapcsolódó cikkek:
Kommentek megjelenítése