Okos kamera, ami mindent lát - reolink E1 Pro

Tesztek   |   2020.02.19 - 09:25   |   Írta: ARPII   |   2552
19. feb Okos kamera, ami mindent lát - reolink E1 Pro

Első a biztonság.

Mivel egy kameráról van szó, kezdjük talán a fő szenzorunkkal, ami 4MP-eles és akár Super HD felvételeket is készíthetünk vele. Ennél viszont sokkal több van a kamerán, ugyanis kapunk egy fényérzékelő szenzort, egy státusz jelző LED-et egy beépített mikrofont és egy reset gombot is. Nagyon meglepődtem, hogy egy ilyen árkategóriás kamera éjszaka is képes videót felvenni, még pedig nem is akárhogyan. A 8 darab IR LED segítségével rendkívül éles képet kaphatunk. A férfi büszkeségemen nagy csorba esett, ugyanis elő kellett vennem a használati utasítást, mivel nem találtam a MicroSD kártya bemenetet. Ezt okosan a kamera alá tették, amit úgy érhetünk el, ha felfele állítjuk a kamerát. Igen, ezt a kamerát tudjuk mozgatni is, 355 fokban horizontálisan, aminek hála egy egész szobát kényelmesen be tudunk látni, illetve 50 fokban vertikálisan is tudjuk állítani, ezt pedig az alkalmazáson keresztül tudjuk megtenni. A mikrofon mellett egy hangszóró is helyet kapott a kamera hátoldalán, így nem csak mi halljuk azt, hogy mi történik a szobában, de az ott lévők is hallhatnak majd minket.

 

Vessünk is akkor egy pillantást a szoftverünkre, ezt Windows-on MacOS-on Android-on és iOS-en is eléritek egyaránt. Innen tudjuk irányítani a kameránkat. Forgathatjuk a már említett módon, itt pedig van egy remek funkció, amin belül megadhatunk bizonyos pozíciókat, amiket a kamera megjegyez és így egy gombnyomással odanézhetünk, ahelyett hogy állatgatni kéne. Illetve, ha valami nem tetszőt látunk, akkor akár üzenhetünk is a hangunkkal az éppen ott tartózkodónak. Ha szeretnénk akkor bele is nagyíthatunk a videóba, hogy a legapróbb részleteket is lássuk. Valamint, a kamera értesítést is küldd nekünk ha mozgást érzékel, viszont itt egy olyan szenzort használtak, ami nem feltétlenül csak a mozgást, hanem a kép béli eltérést is jelzi, így egy nagy ablakos szobában a besütő napfényre is jelezhet, ezért én ezt inkább kikapcsoltam. A felvételt időzíthetjük is, attól függően hogy mikorról szeretnénk majd videókat látni. A videó stream-et pedig bármikor képesek vagyunk megtekinteni, ugyanis nem szükséges, hogy egy Wi-Fi-n legyünk a kamerával.

 

Jogosan merülhet fel a kérdés, hogy mire is jó ez a kamera és hogy kinek lehet rá szüksége. Elsősorban szemmel tarthatjuk a házunkat, és hogy éppen mi történik, ha nem vagyunk otthon. Kisbabás vagy kutyás családoknak is remek választás, én is bármikor ránézhettem a kiskedvencünkre, hogy éppen mit csinál, és ha valami olya láttam ami nem tetszett, akkor csak rászóltam a kamerán keresztül. Nekem még az is megfordult a fejemben, hogy partikat is jó lenne felvenni, mivel mindig történnek olyan vicces események, amiket jó lenne visszanézni, de persze ez egy kisgyerekkel is lehet így. Hiszen nem kell kamera állvány vagy tartó mint egy telefonnak, csak lerakjuk ahová csak szeretnénk és már indulhat is a felvétel az első születésnapról, fog kiesésről és így tovább.

Ár tekintetében €59.99-ről beszélhetünk, ami elég korrekt, most pedig további 8% kedvezményt kaphattok, ha az ytbarp” kódot használjátok. Ti mit gondoltok az ilyen kamerákról, szerintetek hasznosa? Írjátok meg nekünk kommentben!

 

Kapcsolódó cikkek:
Kommentek megjelenítése