Android lifehack, mindent a rejtett beállításokról #1

Tippek és trükkök   |   2017.03.17 - 20:54   |   Írta: Zeke Sándor   |   28683
17. márc Android lifehack, mindent a rejtett beállításokról #1

Cikkünkben lerántjuk a leplet az Android titkos menüjéről.

Rengeteg olyan beállítás van a telefonotokon, melyeket gondosan elrejtettek az avatatlan szemek elől, és amelyeket most részletesen bemutatunk nektek. Következik az Android lifehack sorozatunk első része:

Van a beállításokban egy rejtett menüpont, melyet a következőképen tudunk előcsalogatni: Beállítások/ Az eszköz névjegye/ Szoftveradatok/ Build száma

 

Ezt a „Build száma” menüpontot addig nyomogatjuk, amíg nem közli a rendszer, hogy innentől kezdve fejlesztők vagyunk. Juhhé!

 

 

Ekkor megjelenik a beállításokban egy „Fejlesztői beállítások” nevezetű opció, melyre rányomva feltárul előttünk az Android svájci bicskája. Nézzük is őket egyesével:

 

 

Hibajelentés készítése: Ezalatt a menüpont alatt készíthetünk a rendszernaplóról egy összegzést továbbküldhető formában. Ennek elkészülési ideje erősen készülékfüggő, akár több percbe is telhet, de a folyamat végén mindenképp értesítést fogunk kapni.

Asztali mentés jelszava: Ha számítógépünkre telepítjük az Android Debuge Bridge nevezető programot, akkor ezzel állíthatunk helyre alkalmazásokat a telefonon, illetve itt adhatunk meg egy jelszót, amelyet a rendszer minden alkalommal kérni fog, amikor valaki hozzá akar férni az adatokhoz.

Ébren maradás: Ha ezt az opciót bekapcsoljuk, akkor a kijelző töltés közben nem kapcsol ki. (Ezzel azért érdemes vigyázni és bekapcsolni mellé valami képernyővédőt, nehogy beleégjen az aktuális háttérképünk a kijelzőbe!)

Bluetooth HCI snoop napló engedélyezése: Itt tudjuk elemezni a Bluetooth Host Controller Interface csomagjait. Ezt általában fejlesztők vagy biztonsági szakértők használják.

Folyamatstatisztikák/ futó szolgáltatások: Ahogy azt a nevéből is kitalálhatjuk, itt találjuk az éppen futó folyamatokat. A további opciók gombra rábökve kaphatunk jelentést az előtérben és a háttérben futó szolgáltatásokról és a gyorsítótárazott folyamatokról egyaránt.

 

 

USB-hibakeresés: Ezt a funkciót rengeteg dologra használhatjuk. Itt van például a készülék rootolása, a fájlok másolása, egyedi ROM-ok telepítése és a biztonsági mentés is. Azonban ezzel is vigyázni kell, mivel egy fertőzött masina megfertőzheti szeretett telefonunkat!

USB-s hibakeresésre vonatkozó engedélyek visszavonása: Itt tudjuk visszavonni az előzőleg hibakeresésre használt gépektől az engedélyt, hogy azok újra hibakeresést végezzenek telefonunkon/tabletünkön. Legközelebb így ehhez újra hitelesítés lesz szükséges.

Helyutánzatok engedélyezése/ hamis helymeghatározási alkalmazások: Ezzel tudjuk engedélyezni, hogy az általunk letöltött alkalmazások hamis helyet szimuláljanak és ezzel a készüléken minden futó programmal (és Facebookos ismerősünkkel) elhitessék, hogy például épp Hawaiin süttetjük a hasunkat… De döntse el mindenki maga, hogy mire akarja használni.

Legközelebb megmutatjuk, hogy hogyan "lassíthatjuk le" például egy ismerősünk telefonját, vagy hogyan "gyorsíthatjuk fel" a sajátunkat.

Ti már használtátok ezeket a beállításokat?
Kommentek megjelenítése