Ezeket ne csináld a mobiloddal egy repülőgépen

Tippek és trükkök   |   2019.07.10 - 15:20   |   Írta: SzavaRicsi   |   3087
10. júl Ezeket ne csináld a mobiloddal egy repülőgépen

Repülőgép üzemmódban nyomod a legnagyobb hangerőn a Candy Crush-t? A fényerőd is a legmagasabbra állítottad? Akkor van egy rossz hírünk!

Az AT&T ezer amerikait kérdezett meg az okosmobilos etikettről, a technikai kérdésekben pedig egy pilótát hívtak segítségül. Kiderült, hogy elég-e a repülőgépes üzemmód, vagy valóban ki kell kapcsolni a mobilt, illetve, hogy mik a legidegesítőbb telefonos szokások repülés közben.

Ahogyan kiderült, 15-ból egy utas nem használja a repülőgép módot, és ki sem kapcsolja a mobilját, miután felült egy repülőre. Akik odafigyelnek erre, azok 27%-a az ezt a nevet viselő repülős módot kapcsolják be, míg 67% egyenesen kikapcsolja a mobilját. Az is kiderült, hogy a nemek között is van különbség, hiszen a felmérés szerint a férfiak kétszer gyakrabban hagyják figyelmen kívül azt, amikor a légiutas-kísérő a mobilok kikapcsolását kéri.

Az utasok 13%-a úgy hiszi, hogy a mobilok valójában egyáltalán nincsenek hatással a repülőre vagy a pilóta munkájára, míg az emberek majdnem egyharmada attól tart, hogy a mobiltelefonok miatt csökkenhet a nyomás a kabinban. A leggyakoribb gondolat, hogy a telefonok zavarhatják a pilóta és az irányítóközpontok kommunikációját, ami igaz is, ám egy pilóta elárulta, hogy néhány eszköz valójában nem zavar be észrevehetően. Azonban ha mindenki bekapcsolva hagyná a mobilját, az biztosan zavaró lenne a pilóta számára.

Az AT&T arról is érdeklődött, hogy mik a legidegesítőbb mobilos szokások az utastérben. Az abszolút győztes a hangos játék, zenehallgatás vagy filmnézés volt, ami a 83%-ban zavarta a megkérdezetteket. A második helyen a magas fényerő melletti mobilozás volt akkor, amikor kialudtak a fények a kabinban – ez a válaszadók 64%-át zavarta. Közel ugyanennyivel, 63%-kal végzett a felszállás előtti vagy leszállás utáni telefonálás.

Kapcsolódó cikkek:
Kommentek megjelenítése